Suppebrød – Bageblanding

Hvis du skal have et lækkert brød til suppen, kan vi anbefale de saftige suppebrød. Brødene er bagt med Valsemøllen Økologiske Proteinboller, og er derfor nemme at lave.

Hvis du også nogle gange savner lidt mæthed, når du serverer suppe eller gryderetter, kan du servere suppebrød som tilbehør. Brødene er nemlig fyldt med fuldkorn og protein, hvilket giver en god mæthedsfornemmelse. Ved at bage bollerne samme til et stort brød, bliver de endnu mere saftige, og vokser godt i højden. Selvom toppingen ikke er nødvendigt, giver det suppebrødene en flot finish, så de ser flotte ud på spisebordet. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
suppebrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet. Hæld brødblandingen i, og ælt dejen godt igennem, min. 5 minutter, enten med en grydeske eller på en røremaskine ved mellemste hastighed.
  2. Del dejen i 16 stykker, og form dem til boller. Dejen er våd, så brug evt. to skeer.
  3. Rul eller pensl hver bolle med olie, og rul dem derefter i en af de seks toppings. Du skal ende med ca. lige mange boller med hver slags
    topping.
  4. Smør en firkantet form (ca. 18 x 18 cm) med lidt olie, og læg bollerne i, så de forskellige typer topping er fordelt rundt i formen.
  5. Lad dem hæve i 30 minutter, og bag dem herefter i ca. 16 minutter ved 200°C.

Et godt tip: Du kan også nøjes med 10 g gær og i stedet lade dejen hæve i køleskab i minimum 6 timer og gerne natten over, inden du former dejen til boller.