Groft focaccia med rødbede og rosmarin

Et groft focaccia med rødbede og rosmarin er proppet med smag og fylde. Efterårets rødbeder giver både en flot lyserød farve og en sødme til dit brød. Når rodfrugterne kommer i sæson i efteråret, kan de nemlig bruges til meget mere end suppe og som tilbehør. De smager nemlig skønt i brød, og bidrager med lidt ekstra grønt i hverdagen, samtidig med at du får mættende fuldkorn. Server et groft focaccia til både hverdag og efterårets fester. Det er skønt som tilbehør til både suppe og gryderetter, der også ofte hører efteråret til.

Opskriften på groft focaccia er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen.

Se opskrift
groft focaccia

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 55 min.

Klima-
venlig


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Groft focaccia med rødbede og rosmarin: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 brød

5 dl vand
50 g gær
1 tsk groft salt
200 g Valsemøllen fuldkornhvedemel
250 g Valsemøllen hvid hvede 
150 g Valsemøllen ØKO hvedemel
250 g rødbeder
2 spsk olivenolie
1 tsk flagesalt
3 kviste frisk rosmarin

Sådan gør du

  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og lidt af melet. Rør dejen godt sammen og tilsæt resten af melet. Dejen skal føles tung og lidt klistret. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  2. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Ælt rødbederne i dejen og lad dejen efterhæve i ca. en halv time.
  3. Lad en bageplade blive i ovnen og tænd på 230°C.
  4. Vend dejen forsigtigt over på et stykke bagepapir. Lav små huller i dejen med fingrene og fordel olivenolien, salt og små kviste frisk rosmarin over hele brødet.
  5. Løft forsigtigt bagepapir med dej over på den varme bageplade og bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.