Groft focaccia med rødbede og rosmarin

Et groft focaccia med rødbede og rosmarin er proppet med smag og fylde. Efterårets rødbeder giver både en flot lyserød farve og en sødme til dit brød. Når rodfrugterne kommer i sæson i efteråret, kan de nemlig bruges til meget mere end suppe og som tilbehør. De smager nemlig skønt i brød, og bidrager med lidt ekstra grønt i hverdagen, samtidig med at du får mættende fuldkorn. Server et groft focaccia til både hverdag og efterårets fester. Det er skønt som tilbehør til både suppe og gryderetter, der også ofte hører efteråret til.

Opskriften på groft focaccia er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen.

Se opskrift
groft focaccia

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 55 min.

Klima-
venlig


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Groft focaccia med rødbede og rosmarin: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 brød

5 dl vand
50 g gær
1 tsk groft salt
200 g Valsemøllen fuldkornhvedemel
250 g Valsemøllen hvid hvede 
150 g Valsemøllen ØKO hvedemel
250 g rødbeder
2 spsk olivenolie
1 tsk flagesalt
3 kviste frisk rosmarin

Sådan gør du

  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og lidt af melet. Rør dejen godt sammen og tilsæt resten af melet. Dejen skal føles tung og lidt klistret. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  2. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Ælt rødbederne i dejen og lad dejen efterhæve i ca. en halv time.
  3. Lad en bageplade blive i ovnen og tænd på 230°C.
  4. Vend dejen forsigtigt over på et stykke bagepapir. Lav små huller i dejen med fingrene og fordel olivenolien, salt og små kviste frisk rosmarin over hele brødet.
  5. Løft forsigtigt bagepapir med dej over på den varme bageplade og bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.