Bageglæden ved dansk mel

I en tid hvor vi alle tænker over, hvilket afsæt vi sætter på verden omkring os, tror vi på, at det giver endnu mere bageglæde at vide, at melet kommer fra korn, der er dyrket, høstet og malet tæt på dig – lige her i Danmark med omtanke for mennesker og miljøet.

Vi lægger meget stor vægt på at bruge dansk korn, og derfor kommer langt størstedelen af vores mel fra korn, der er dyrket på danske marker, så turen fra mark over mølle hjem til dig er så kort som mulig. På den måde kan du være sikker på, at transporten af dit mel udleder så lidt CO2 som muligt, og at kornet er dyrket uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler som round-up.

Det mener vi, er kernen til større bageglæde og masser af god smag i dit bagværk. Kig efter det danske flag på vores poser ude i butikkerne, det er din garanti for dansk mel – dyrket, høstet og malet i Danmark.

Mel malet af dansk korn er ikke en selvfølgelighed. Det er først og fremmest godt landmandskab. Mød tre af de dygtige landmænd her.

Korn er et naturprodukt, der er underlagt naturens luner. Derfor varierer kvaliteten af det danske korn fra år til år. For at sikre det bedste korn til vores mel, arbejder vi med udvalgte landmænd og deres afgrøder. Hvert år udvælger vi, hvilke landmænd der skal levere korn til Valsemøllen. Ved hele tiden at samarbejde med de allerbedste danske landmænd sikrer vi, at vi har korn nok, og at melet i sidste ende altid har den rigtige kvalitet at bage med.

Hvede og rug fra Almegård i Odsherred

Almegård er et moderne landbrug i det nordlige Odsherred, og drives af Jens Møller Olsen i samarbejde med hans far Hans Møller Olsen. Med Lammefjorden, Siddinge Fjord og Klintsø er Odsherred kendt for de inddæmmede og udtørrede fjorde. I disse udtørrede områder findes den helt særlige, næringsholdige dyndjord, som er særdeles velegnet til dyrkning af brødhvede, specialafgrøder og grøntsager som gulerødder og kartofler.

Her dyrker Jens Møller Olsen bl.a. hvede og rug efter Valsemøllens anvisninger – til rugbrød, boller og meget andet lækkert bagværk.

Hvede og havre fra Nøbbøllegaard på Lolland

På Nøbbøllegaard på Lolland dyrker Niels Wibholm bl.a. hvede og havre til Valsemøllen. Her findes noget af Danmarks allerbedste landbrugsjord, og den jord har Niels Wibholm sat sig for at passe ekstra godt på. Derfor dyrker han sine marker helt uden at pløje og lader i stedet jorden selv gøre meget af arbejdet. På Nøbbøllegaard møder moderne teknikker som satellitbilleder de ældgamle metoder som regnormenes bearbejdning af jorden. På gården dyrkes hvede, havre, ærter, byg, raps og frøgræs – alt sammen med omtanke og stor respekt for klimaet og den natur, som afgrøderne kommer fra.

Økologisk havre fra Rosilde Højgaard på Fyn

På Rosilde Højgård nær Nyborg dyrker gårdejer Jens Jørgensen og hans driftsleder bl.a. økologisk havre til Valsemøllen. På Rosilde Højgaard har man gennem mange år dyrket økologiske kvalitetsfødevarer. Her passer økologisk havre perfekt ind som en hårdfør afgrøde, der er god til at konkurrere mod ukrudt – helt uden hjælp fra pesticider. På gården er de økologiske dyrkningsprincipper allerede en så fasttømret del af hverdagen, at de vil gerne være med til at styrke økologien endnu mere i Danmark. På Rosilde Højgaard bruger man også egen økologisk gødning – produceret lokalt af biogas baseret på økologisk kløvergræs, økologisk husdyrgødning og madrester.

Dét at dyrke og male korn til mel er et traditionsrigt og ret kompliceret håndværk med mange trin, før melet står klar til hyggelige bagestunder i dit køkken.

Kornet sås og dyrkes på danske marker

I efteråret og foråret sås kornet på de danske marker. Det kræver stor faglighed – og masser af dedikation – at dyrke dansk korn, så derfor arbejder vi altid tæt sammen med de dygtigste landmænd. Sammen sikrer vi, at kornet bliver dyrket med omtanke for mennesker og miljø – uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler.

For at sikre den højeste kvalitet samarbejder Valsemøllen med en række udvalgte landmænd, der garanterer, at kornet er dyrket og høstet på en måde, der lever op til vores kvalitetskrav. Dvs. uden stråforkorter og kontrolleret for nedvisningsmidler i samarbejde med natur, vind og vejr.

Høsten går ind

Korn er et naturprodukt, der er underlagt naturens luner. Der skal sol og regn til på de helt rigtige tidspunkter, for at kornet kan få den rette kvalitet til at blive til en bagestærk mel. Når solen har modnet kornet, og sommeren går på hæld, skal høsten i hus.

Fra mark til mølle

Valsemøllen har altid hørt hjemme i Danmark, så når kornet er høstet, er der kort vej fra mark til vores møller i Esbjerg og Køge.

Kornet males på møllen

At male korn er et traditionsrigt og kompliceret håndværk. Vores møllere gør sig umage hver dag, så vi kan garantere dig ordentlige, spændende produkter i et bredt udvalg. Når kornet ankommer til vores mølle direkte fra landmanden, tester vi det igen. Og igen. Og igen. Det gør vi for at sikre, at kornet har den kvalitet, vi mener, det skal have. Af samme grund bliver kornet renset, malet og sigtet igennem flere processer.

Med de forskellige formalingsgrader får vi alt fra den helt fine Tipo 00 til groft fuldkornsmel. Teknikken har vi via teknologi og opfindsomhed forfinet igennem årene, altid med øje for grundprincipperne og det gode håndværk, der danner basis for godt mel.

Pakkeriet

Når melet er klar, pakker vi det og sender det ud i butikkerne til dig. Vidste du, at vi også leverer dansk mel direkte til masser af håndværksbagere, restauranter og kantiner?

Større bageglæde til dig

Se efter det danske flag, næste gang du ser efter Valsemøllen – det er din garanti for, at du bager med dansk mel af høj kvalitet og med øje for det gode håndværk. Det mener vi, er kernen til større bageglæde og masser af god smag. God bagelyst.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.