Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olivenolie og en halv teskefuld salt (gem resten til drys).
- Tilsæt grahamsmel og hvedemel, og ælt dejen godt sammen, til den er smidig.
- Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve i 40 minutter.
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Drys lidt mel på bordet, og del dejen i mindre stykker. Rul hver dejklump til tynde stænger på ca. 0,8 cm i tykkelsen, og skær dem i den ønskede længde (fx 20–25 cm).
- Læg grissinistængerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø og resten af saltet.
- Bag grissinierne i 15–20 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Et godt tip:
Grissini smager skønt som en lille snack, til madpakken, tapasbordet eller som sprødt tilbehør til supper og salater.

