Fuldkornsboller med solsikkekerner

Disse fuldkornsboller med solsikkekerner er lækre og børnevenlige. Tag de mindste med i køkkenet og bag fuldkornsbollerne. De er fulde af smag, og de vil vække begejstring hos både store og små. De er gode helt lune med smør og en god kop varm kakao til.

Bollerne er lavet på en klassisk bløddej, hvor lidt af hvedemelet er udskiftet med fuldkornshvedemel. Bag fuldkornsboller med solsikkekerne som et hyggeligt bageprojekt, hvor børnene kan være med i hele processen. De er nemlig super nemme at lave, smager skønt, og så er fulde af fibre. Se også andre opskrifter på boller med fuldkorn her » 

Se opskrift
Fuldkornsboller med solsikkekerner

Køkkentid
35 min.

Ventetid
2,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsboller med solsikkekerner: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

til 16 stk.

25 g gær
2 1⁄2 dl lunken vand (25 °C)
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. sukker
50 g blødt smør
1 æg
2 små økologiske gulerødder (revne)
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
150 g Valsemøllen Dansk  Fuldkornshvedemel
450 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vand og tilsæt salt, sukker, smør, æg, solsikkekerner og revne gulerødder.
  2. Kom herefter fuldkornshvedemel i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
  5. Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
  6. Skær 16 stykker, og form dem til boller.
  7. Stil bollerne tæt sammen på en bradepande med bagepapir.
  8. Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
  9. Pensl dem med æg eller vand, drys med solsikkekerner og bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 °C.

Find inspiration til flere lækre boller udover disse fuldkornsboller med solsikkekerner i vores mange opskrifter på boller – både de grove, de bløde og de koldhævede her.