Fuldkornsboller med solsikkekerner

Disse fuldkornsboller med solsikkekerner er lækre og børnevenlige. Tag de mindste med i køkkenet og bag fuldkornsbollerne. De er fulde af smag, og de vil vække begejstring hos både store og små. De er gode helt lune med smør og en god kop varm kakao til.

Bollerne er lavet på en klassisk bløddej, hvor lidt af hvedemelet er udskiftet med fuldkornshvedemel. Bag fuldkornsboller med solsikkekerner som et hyggeligt bageprojekt, hvor børnene kan være med i hele processen. De er nemlig super nemme at lave, smager skønt, og så er fulde af fibre. Se også andre opskrifter på boller med fuldkorn her » 

Se opskrift
Fuldkornsboller med solsikkekerner

Køkkentid
35 min.

Ventetid
2,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsboller med solsikkekerner: 4 ud af 5 baseret på 39 anmeldelser

Opskrift

16 stk.

25 g gær
2 1⁄2 dl lunken vand (25 °C)
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. sukker
50 g blødt smør
1 æg
2 små økologiske gulerødder (revne)
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
150 g Valsemøllen Dansk  Fuldkornshvedemel
450 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vand og tilsæt salt, sukker, smør, æg, solsikkekerner og revne gulerødder.
  2. Kom herefter fuldkornshvedemel i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
  5. Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
  6. Skær 16 stykker, og form dem til boller.
  7. Stil bollerne tæt sammen på en bradepande med bagepapir.
  8. Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
  9. Pensl dem med æg eller vand, drys med solsikkekerner og bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 °C.

Et godt tip: Leder du efter flere gode opskrifter på lækre boller? Find inspiration til flere lækre boller i vores mange opskrifter på boller – både de grove, de bløde og de koldhævede her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.