Fuldkornsboller med solsikkekerner

Disse fuldkornsboller med solsikkekerner er lækre og børnevenlige. Tag de mindste med i køkkenet og bag fuldkornsbollerne. De er fulde af smag, og de vil vække begejstring hos både store og små. De er gode helt lune med smør og en god kop varm kakao til.

Bollerne er lavet på en klassisk bløddej, hvor lidt af hvedemelet er udskiftet med fuldkornshvedemel. Bag fuldkornsboller med solsikkekerner som et hyggeligt bageprojekt, hvor børnene kan være med i hele processen. De er nemlig super nemme at lave, smager skønt, og så er fulde af fibre. Se også andre opskrifter på boller med fuldkorn her » 

Se opskrift
Fuldkornsboller med solsikkekerner

Køkkentid
35 min.

Ventetid
2,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsboller med solsikkekerner: 4 ud af 5 baseret på 34 anmeldelser

Opskrift

16 stk.

25 g gær
2 1⁄2 dl lunken vand (25 °C)
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. sukker
50 g blødt smør
1 æg
2 små økologiske gulerødder (revne)
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
150 g Valsemøllen Dansk  Fuldkornshvedemel
450 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vand og tilsæt salt, sukker, smør, æg, solsikkekerner og revne gulerødder.
  2. Kom herefter fuldkornshvedemel i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
  5. Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
  6. Skær 16 stykker, og form dem til boller.
  7. Stil bollerne tæt sammen på en bradepande med bagepapir.
  8. Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
  9. Pensl dem med æg eller vand, drys med solsikkekerner og bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 °C.

Et godt tip: Leder du efter flere gode opskrifter på lækre boller? Find inspiration til flere lækre boller i vores mange opskrifter på boller – både de grove, de bløde og de koldhævede her.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.