Fuldkornsboller med solsikkekerner

Tag de mindste med i køkkenet og bag børnevenlige fuldkornsboller med solsikkekerner. Fulde af smag vil de vække begejstring hos både store og små med en kop varm kakao.

Nemme og børnevenlige fuldkornsboller. En klassisk bløddej, hvor lidt af hvedemelet er udskiftet med fuldkornshvedemel. Et hyggeligt bageprojekt, hvor børnene kan være med i hele processen. Se også andre opskrifter på boller med fuldkorn her » 

Se opskrift
Fuldkornssolsikkeboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
2,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsboller med solsikkekerner: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 16 stk.

25 g gær
2 1⁄2 dl lunken vand (25 °C)
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. sukker
50 g blødt smør
1 æg
2 små økologiske gulerødder (revne)
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
150 g Valsemøllen Dansk  Fuldkornshvedemel
450 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vand og tilsæt salt, sukker, smør, æg, solsikkekerner og revne gulerødder.
  2. Kom herefter fuldkornshvedemel i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
  5. Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
  6. Skær 16 stykker, og form dem til boller.
  7. Stil bollerne tæt sammen på en bradepande med bagepapir.
  8. Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
  9. Pensl dem med æg eller vand, drys med solsikkekerner og bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 °C.

Find inspiration til flere lækre boller udover disse fuldkornssolsikkeboller i vores mange opskrifter på boller – både de grove, de bløde og de koldhævede her.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.