Fuldkornsboller med solsikkekerner

Tag de mindste med i køkkenet og bag børnevenlige fuldkornsboller med solsikkekerner. Fulde af smag vil de vække begejstring hos både store og små med en kop varm kakao.

Nemme og børnevenlige fuldkornsboller. En klassisk bløddej, hvor lidt af hvedemelet er udskiftet med fuldkornshvedemel. Et hyggeligt bageprojekt, hvor børnene kan være med i hele processen. Se også andre opskrifter på boller med fuldkorn her » 

Se opskrift
Fuldkornssolsikkeboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
2,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsboller med solsikkekerner: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 16 stk.

25 g gær
2 1⁄2 dl lunken vand (25 °C)
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. sukker
50 g blødt smør
1 æg
2 små økologiske gulerødder (revne)
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
150 g Valsemøllen Dansk  Fuldkornshvedemel
450 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vand og tilsæt salt, sukker, smør, æg, solsikkekerner og revne gulerødder.
  2. Kom herefter fuldkornshvedemel i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
  5. Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
  6. Skær 16 stykker, og form dem til boller.
  7. Stil bollerne tæt sammen på en bradepande med bagepapir.
  8. Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
  9. Pensl dem med æg eller vand, drys med solsikkekerner og bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 °C.

Find inspiration til flere lækre boller udover disse fuldkornssolsikkeboller i vores mange opskrifter på boller – både de grove, de bløde og de koldhævede her.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.