Mel med god samvittighed – over for kloden og for dig

Vores mølletraditioner og bageglæde stammer helt tilbage fra 1899, hvor Valsemøllen blev grundlagt på havnen i Esbjerg. Selvom landbruget, maskinerne og vores madvaner har ændret sig fundamentalt siden da, er vores mission stadig den samme: At male korn til kvalitetsmel med omtanke for vores omgivelser.

Sagt med andre ord: Vi har været plantebaseret mange, mange år, før det blev noget, vi alle begyndte at tale om. Klimavenlighed og sundhed er og bliver en del af vores DNA, og skridt for skridt, produkt for produkt, arbejder vi for at blive endnu bedre.

På vej mod 90% korn fra danske marker

Langt størstedelen af vores mel kommer fra korn, der er dyrket på danske marker, så turen fra mark over mølle hjem til dig er så kort som mulig. På den måde kan du være sikker på, at transporten af dit mel udleder så lidt CO2 som muligt.

Vores mål er, at 90% vores korn på sigt skal komme fra danske marker. Men mel malet af dansk korn er ikke en selvfølgelighed. Det er først og fremmest godt landmandskab. For korn er et naturprodukt, der er underlagt naturens og vejrets luner, og derfor varierer kvaliteten af det danske korn fra år til år. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at nå vores mål, og de senere par år er vi nået op omkring en andel på 70 % dansk korn.

Hvis du vil være med til at sikre, at dansk mel selvfølgelig skal være dyrket, høstet og malet i Danmark, så kig efter det danske flag på vores poser ude i butikkerne.

Klima- og miljøvenligt korn og kerner

Dét, vi spiser, har en stor betydning for klimaet. Heldigvis for dig, der elsker godt bagværk, har brød et meget lavt klimaaftryk sammenlignet med mange andre fødevarer. Ifølge ny klimaforskning bør fuldkorn fylde endnu mere på vores tallerkner til gavn for både vores eget og klodens helbred. Så spis løs af det gode, grove bagværk – med god samvittighed.

Måske bekymrer du dig også for naturen og miljøet? Det gør vi – og det er ikke bare en ny, fiks ide. For over 15 år siden iværksatte vi et tæt samarbejde med en række dygtige danske landmænd. Målet var at dyrke korn helt uden brug af stråforkortere og round-up for at spare naturen for unødige sprøjtegifte. Dén mission lykkedes vi med, og i dag dyrkes alt det danske korn, vi bruger, på den måde med omtanke for den natur, som kornet stammer fra.

Økologi fylder også meget hos os. Vi har et stort udvalg af økologisk mel, som er dyrket helt uden kemi og kunstgødning – til gavn for naturen og for dig.

Spis fuldkorn – skridt for skridt mod sundere madvaner

Fuldkorn er guldkorn, når det kommer til din sundhed. Lyt bare til de officielle kostråd, hvor ‘Vælg fuldkorn’ er et af de ti bud. Som en af Danmarks største producenter af mel og bageblandinger har vi også en stor forpligtelse og mulighed for at få danskerne til at spise mere af det gode, grove bagværk.

Derfor var vi allerede tilbage i 2008 med til at stifte Fuldkornspartnerskabet, der dengang som i dag arbejder for at fremme folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.
Sammen med sundhedsorganisationer, Fødevarestyrelsen og andre fødevarevirksomheder i partnerskabet har vi arbejdet målrettet på at få danskerne til at spise mere fuldkorn. På kun 10 år har vi opnået, at danskerne spiser over dobbelt så meget fuldkorn.

Vi deltager selvfølgelig fortsat som en meget aktiv del af partnerskabet, hvor vores administrerende direktør er bestyrelsesformand.
Læs mere om vores mange bæredygtige tiltag i vores nyeste CSR-rapport her.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.