Vi arbejder med bæredygtighed ud fra tre indsatsområder

Siden 1899 har Valsemøllen haft fokus på dansk håndværk og stolte mølletraditioner, og vi går også forrest, når det kommer til en mere bæredygtig og på sigt klimaneutral værdikæde fra jord til bord.

Vi bidrager til udviklingen med ansvarlig mølledrift gennem CO2e neutral formaling af vores kornprodukter, og, lige så vigtigt, i tætte og forpligtende partnerskaber. Vi arbejder både sammen med landbruget og organisationer samt virksomheder, der rækker frem til slutbrugeren, med fokus på at udvikle afgrøder og forbrug i en mere bæredygtig retning. På den måde er vi med til at sikre mere bæredygtige madvaner med et minimalt klimaaftryk i fremtiden.

Respekt for vores råvarer

Vores råvarer bliver dyrket af landmænd, fortrinsvis danske, med respekt for marken og miljøet. Vi arbejder sammen for et klimaneutralt og naturfremmende landbrug med fokus på høj kvalitet og god smag.

 

 

 

Ansvar for egen mølledrift

Valsemøllen går forrest med fokus på den bæredygtige udvikling, specielt når det kommer til vores egen del af værdikæden. Derfor tilbyder vi allerede nu klimaneutral formaling via grøn energi og klimakompensation.

 

 

Partnerskaber er vejen frem

Med stærke partnerskaber styrker vi i fællesskab fundamentet for en sundere og mere plantebaseret kost. Det giver vores kunder muligheden for et mere bæredygtigt forbrug med et minimalt klimaaftryk.

 

 

CO2E NEUTRAL FORMALING

For Valsemøllen mel og havregryn har vi fået verificeret, at formalingen af korn til mel på vores tre møller sker CO2e neutralt via grøn energi og klimakompensation. Vi arbejder på, at emballage og råvarer også bliver det.

Læs mere om CO2e neutral formaling her

Dyrket – høstet – malet i Danmark

Vi vil kun producere produkter, som vi ville give til vores egne børn. For os betyder det produkter med fokus på kvalitet, smag og naturlige ingredienser. Langt størstedelen af vores mel kommer fra korn, der er dyrket på danske marker, så turen fra mark over mølle hjem til dig er så kort som mulig. På den måde kan du være sikker på, at transporten af dit mel udleder så lidt CO2 som muligt, og at kornet er dyrket uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler som round-up.

Kig efter det danske flag på vores poser ude i butikkerne, det er din garanti for dansk mel – dyrket, høstet og malet i Danmark.

VORES FUNDAMENT ER FN’S VERDENSMÅL

Mål 8 Vi skaber økonomisk vækst og anstændige jobs gennem at være en attraktiv og ansvarlig arbejdsplads med fokus på et godt og sikkert arbejdsmiljø.
Mål 12 Vi bestræber os på at producere sunde produkter under hensyn til vores omgivelser.
Mål 13 Vi arbejder på at reducere klimapåvirkningen i hele vores værdikæde med fokus på dansk oprindelse, grøn energi og klimavenlige madvaner.
Mål 15 Vi arbejder på at landbruget bruger færre pesticider, og at det økologiske areal øges.
Mål 17 Vi er aktiv partner i Fuldkornspartnerskabet samt andre partnerskabsprojekter, der er med til at sikre mere bæredygtige løsninger.

Rejsen mod mere bæredygtighed

Vi har arbejdet med bæredygtighed gennem mange år, hvor indsatsområderne særligt har været færre pesticider, dansk oprindelse og økologi. Her ses en liste over milepæle i vores bæredygtigheds-arbejde frem til nu samt de vigtigste målsætninger i fremtiden.

Vores bæredygtighedsmålsætninger

Vi har opstillet en række overordnede mål, vi vurderer, er særlige, fremtidige milepæle på vores vej mod at opfylde vores langsigtede bæredygtighedsplan.

2025: 100% genanvendelig emballage og 100% FSC-certificeret papir og pap

2030: 90% dansk korn, klimaneutral produktion – uden klimakompensation, flere af vores sidestrømme (klid og kim fra kornet) bruges til konsum og mere fuldkorn – både 100& og en andel

2050: Klimaneutral produktion i hele værdikæden

mel g til dl

Alt vores mel stammer fra korn dyrket uden brug af stråforkorter og round-up

Mere fuldkorn i maverne

Som medstifter og aktivt medlem af Fuldkornspartnerskabet har vi gennem mere end 10 år arbejdet målrettet med at fremme folkesundheden ved at få os alle til at spise mere fuldkorn. Det gør vi bl.a. ved at dele ud af vores allerbedste tips til at bage med fuldkorn – og ved at sætte en masse lækre produkter med Fuldkornslogoet på hylderne i supermarkederne landet over.

Sammen med  Fuldkornspartnerskabet har vi på 10 år opnået, at vi danskere spiser over dobbelt så meget fuldkorn.

solsikkerugbrød

FSC-mærket emballage for ansvarlig skovdrift

Vores papirsposer er FSC-mærket. Det betyder, at de er lavet af FSC-certificeret træ. På den måde er vi med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra.

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed. Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.

Få masser af fuldkornsinspiration
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.