Madpakkehorn med laks og flødeost

Madpakkehorn er et hit hos både store og små, og disse madpakkehorn med laks og flødeost er ingen undtagelse.

Lav disse madpakkehorn med laks og flødeost som en mættende og smagfuld snack. Med fuldkornsmel, frø og kerner giver det både bid og struktur til hornet. De er et skønt alternativ til de klassiske pølsehorn og pizzasnegle, og kan nydes både i madpakken og på turen i det fri.

Se opskrift
madpakkehorn

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t. og 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 8 stk.

Dej
15 g gær
½ dl mælk
0,25 dl olie
1 æg
150 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
50 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
1 spsk Valsemøllen Økolgiske Sesam
1 spsk Valsemøllen Økolgiske Hørfrø
1 spsk Valsemøllen Økolgiske Hampefrø
½ tsk. salt
1 æg til pensling

Fyld
8 skiver røget laks
125 g flødeost
25 g spinat
25 g finthakket rødløg
1 tsk. citronsaft
¼ tsk. friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Rør gær ud i mælken og rør olie samt æg heri.
  2. Rør de øvrige ingredienser i, men hold lidt af hvedemelet tilbage.
  3. Dejen æltes og tilføres eventuelt mere mel efter behov.
  4. Lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde i 1 time.
  5. I mellemtiden blendes flødeost med spinat og citronsaft til en lysegrøn creme og smages til med friskkværnet peber.
  6. Rul dejen ud til en cirkel og del den i 8 trekanter.
  7. Placer en teskefuld flødeostcreme på den brede ende af trekanten sammen med et stykke røget laks.
  8. Form nu til et horn ved at rulle fra den brede ende mod den spidse. Brug lidt vand til at få slippen til at klistre fast.
  9. Lad hornene efterhæve med et fugtigt klæde over sig i 20 minutter.
  10. Pensles med et sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 15-20 minutter.

madpakkehornmadpakkehornmadpakkehorn

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.