Madpakkehorn med laks og flødeost

Madpakkehorn er et hit hos både store og små, og disse madpakkehorn med laks og flødeost er ingen undtagelse.

Lav disse madpakkehorn med laks og flødeost som en mættende og smagfuld snack. Med fuldkornsmel, frø og kerner giver det både bid og struktur til hornet. De er et skønt alternativ til de klassiske pølsehorn og pizzasnegle, og kan nydes både i madpakken og på turen i det fri.

Se opskrift
madpakkehorn

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t. og 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 stk.

Dej
15 g gær
½ dl mælk
0,25 dl olie
1 æg
150 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
50 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
1 spsk Valsemøllen Økolgiske Sesam
1 spsk Valsemøllen Økolgiske Hørfrø
1 spsk Valsemøllen Økolgiske Hampefrø
½ tsk. salt
1 æg til pensling

Fyld
8 skiver røget laks
125 g flødeost
25 g spinat
25 g finthakket rødløg
1 tsk. citronsaft
¼ tsk. friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Rør gær ud i mælken og rør olie samt æg heri.
  2. Rør de øvrige ingredienser i, men hold lidt af hvedemelet tilbage.
  3. Dejen æltes og tilføres eventuelt mere mel efter behov.
  4. Lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde i 1 time.
  5. I mellemtiden blendes flødeost med spinat og citronsaft til en lysegrøn creme og smages til med friskkværnet peber.
  6. Rul dejen ud til en cirkel og del den i 8 trekanter.
  7. Placer en teskefuld flødeostcreme på den brede ende af trekanten sammen med et stykke røget laks.
  8. Form nu til et horn ved at rulle fra den brede ende mod den spidse. Brug lidt vand til at få slippen til at klistre fast.
  9. Lad hornene efterhæve med et fugtigt klæde over sig i 20 minutter.
  10. Pensles med et sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 15-20 minutter.

madpakkehornmadpakkehornmadpakkehorn

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.