Madpakkehorn med laks og flødeost

madpakkehorn er et hit hos mange både store og små, og disse madpakkehorn med laks og flødeost er ingen undtagelse.

Lav disse madpakkehorn med laks og flødeots som en mættende og smagfuld snack. Med fuldkornsmel og frø og kerner giver det både bid og struktur til hornet.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t. og 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8 stk.

Dej
15 g gær
½ dl mælk
0,25 dl olie
1 æg
150 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
50 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
1 spsk Valsemøllen Økolgiske Sesam
1 spsk Valsemøllen Økolgiske Hørfrø
1 spsk Valsemøllen Økolgiske Hampefrø
½ tsk. salt
1 æg til pensling

Fyld
8 skiver røget laks
125 g flødeost
25 g spinat
25 g finthakket rødløg
1 tsk. citronsaft
¼ tsk. friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i mælken og rør olie samt æg heri.
  2. Rør de øvrige ingredienser i, men hold lidt af hvedemelet tilbage.
  3. Dejen æltes og tilføres eventuelt mere mel efter behov.
  4. Lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde i 1 time.
  5. I mellemtiden blendes flødeost med spinat og citronsaft til en lysegrøn creme og smages til med friskkværnet peber.
  6. Rul dejen ud til en cirkel og del den i 8 trekanter.
  7. Placer en teskefuld flødeostcreme på den brede ende af trekanten sammen med et stykke røget laks.
  8. Form nu til et horn ved at rulle fra den brede ende mod den spidse. Brug lidt vand til at få slippen til at klistre fast.
  9. Lad hornene efterhæve med et fugtigt klæde over sig i 20 minutter.
  10. Pensles med et sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 15-20 minutter.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.