Quinoasalat med melon og feta

Quinoa smager fantastisk i salat og giver god mæthed. Denne quinoasalat er her tilberedt med vandmelon, ærteskud og fetaost.

Maria Vestergaard har været i køkkenet og kreeret denne lækre og friske forårs-salat med quinoa,  serveret med Valsemøllen koldhævede fuldkornsboller. Quinoasalat er nemt at lave og du kan varierer som du har lyst til, derudover er quinoa naturligt glutenfri og samtidig en god kilde til protein. Du kan bruge Valsemøllen Økologiske Quinoa som tilbehør à la løse ris, i supper, til grød, postejer, gryderetter, salater og bagværk.

Se opskrift
quinoasalat

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 portioner

100 g Valsemøllen Økologiske Quinoa 
2 dl vand
1 tsk. salt

Fyld
¼ vandmelon
1 bundt ærteskud
100 g feta ost
10 mynteblade
1 forårsløg
saften fra ½ citron
½ tsk. havsalt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Skyl quinoaen og kom dem i kogende vand tilsat salt.
  2. Kog quinoaen i en gryde med vand, olie og salt i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne blevet bløde.
  3. Lad de kogte quinoa køle helt af inden de vendes i salaten.
  4. Del vandmelonen i både og skær skallen fra, og det røde frugtkød  i små mundrette tern.
  5. Skyld ærteskudene i koldt vand og tør dem i et klæde efterfølgende.
  6. Hak mynte og forårsløg fint.
  7. Bland quinoa, ærteskud , forårsløg og mynte sammen i en stor skål og vend det sammen med salt og citronsaft.
  8. Drys med knust fetaost.

quinoasalat

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.