Quinoasalat med melon og feta

Quinoa smager fantastisk i salat og giver god mæthed. Denne quinoasalat er her tilberedt med vandmelon, ærteskud og fetaost.

Maria Vestergaard har været i køkkenet og kreeret denne lækre og friske forårs-salat med quinoa,  serveret med Valsemøllen koldhævede fuldkornsboller. Quinoasalat er nemt at lave og du kan varierer som du har lyst til, derudover er quinoa naturligt glutenfri og samtidig en god kilde til protein. Du kan bruge Valsemøllen Økologiske Quinoa som tilbehør à la løse ris, i supper, til grød, postejer, gryderetter, salater og bagværk.

Se opskrift
quinoasalat

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 portioner

100 g Valsemøllen Økologiske Quinoa 
2 dl vand
1 tsk. salt

Fyld
¼ vandmelon
1 bundt ærteskud
100 g feta ost
10 mynteblade
1 forårsløg
saften fra ½ citron
½ tsk. havsalt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Skyl quinoaen og kom dem i kogende vand tilsat salt.
  2. Kog quinoaen i en gryde med vand, olie og salt i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne blevet bløde.
  3. Lad de kogte quinoa køle helt af inden de vendes i salaten.
  4. Del vandmelonen i både og skær skallen fra, og det røde frugtkød  i små mundrette tern.
  5. Skyld ærteskudene i koldt vand og tør dem i et klæde efterfølgende.
  6. Hak mynte og forårsløg fint.
  7. Bland quinoa, ærteskud , forårsløg og mynte sammen i en stor skål og vend det sammen med salt og citronsaft.
  8. Drys med knust fetaost.

quinoasalat

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.