Quinoasalat med melon og feta

Quinoa smager fantastisk i salat og giver god mæthed. Denne quinoasalat er her tilberedt med vandmelon, ærteskud og fetaost.

Maria Vestergaard har været i køkkenet og kreeret denne lækre og friske forårs-salat med quinoa,  serveret med Valsemøllen koldhævede fuldkornsboller. Quinoasalat er nemt at lave og du kan varierer som du har lyst til, derudover er quinoa naturligt glutenfri og samtidig en god kilde til protein. Du kan bruge Valsemøllen Økologiske Quinoa som tilbehør à la løse ris, i supper, til grød, postejer, gryderetter, salater og bagværk.

Se opskrift
quinoasalat

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 portioner

100 g Valsemøllen Økologiske Quinoa 
2 dl vand
1 tsk. salt

Fyld
¼ vandmelon
1 bundt ærteskud
100 g feta ost
10 mynteblade
1 forårsløg
saften fra ½ citron
½ tsk. havsalt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Skyl quinoaen og kom dem i kogende vand tilsat salt.
  2. Kog quinoaen i en gryde med vand, olie og salt i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne blevet bløde.
  3. Lad de kogte quinoa køle helt af inden de vendes i salaten.
  4. Del vandmelonen i både og skær skallen fra, og det røde frugtkød  i små mundrette tern.
  5. Skyld ærteskudene i koldt vand og tør dem i et klæde efterfølgende.
  6. Hak mynte og forårsløg fint.
  7. Bland quinoa, ærteskud , forårsløg og mynte sammen i en stor skål og vend det sammen med salt og citronsaft.
  8. Drys med knust fetaost.

quinoasalat

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.