Økologiske koldhævede fuldkornsboller – Bageblanding

Valsemøllens økologiske koldhævede fuldkornsboller er nemme at lave. Det er bare at blande posens indhold, vente og bage.

Økologiske knasende chiafrø og en fyldig speltsurdej. Det er, hvad der danner basen for disse lækre økologiske koldhævede fuldkornsboller. De er fyldt med fuldkorn og masser af kærlighed til de økologiske råvarer. De er perfekte til kaffen, som madpakkebrød eller morgenmad. Hvis du ligesom os, også er vild med de nemme løsninger, kan du blive inspireret, og se vores andre bageblandinger her »

Se opskrift
Valsemøllen ØKO fuldkornsboller (5)

Køkkentid
10 min.

Ventetid
6-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 18 boller

7 dl. vand (lidt koldere end lunkent)
1 brev Valsemøllen tørgær (svarer til 25 g frisk gær)
1 ps. Valsemøllen øko koldhævede fuldkornsboller

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen Tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5 til 10 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed.
  3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskab i minimum 6 timer
    (maksimum 24 timer).
  4. Form 18 boller med en ske eller fugtig hånd og sæt dem direkte på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C) bag på midterste rille i ca. 20 minutter.
  6. Nyd dine økologiske koldhævede fuldkornsboller lune med smør.

Et godt tip: Selvom det hedder økologiske koldhævede fuldkornsboller, kan du også springe koldhævningen over, hvis tiden er knap. Følg ovenstående opskrift, men brug i stedet 2 breve Valsemøllen Tørgær eller 50 g frisk gær og lad dejen hæve 60 minutter ved stuetemperatur. De færdigbagte boller bliver lidt mildere i smagen, men smager stadig skønt.

fremgangsmåde fuldkornsboller