Glutenfri æblekage med sprød crumble

En glutenfri æblekage går man aldrig galt i byen med. Den er nem at bage, og så kan de fleste spise den. Bag den som lækker dessert eller til eftermiddagskaffen.

Elsker du også en god, sprød crumble? Vores glutenfri æblekage er toppet med en lækker crumble lavet med muesli. Den er super nemt at bage, og kræver få ingredienser. Du kan også sagtens blande lidt kanel i, hvis du elsker den kombination. Den saftige æblekage vil blive elsket af store som små, og kan spises af alle. Server kagen lun med en klat vaniljeis eller flødeskum. Det gør den mere dessert-agtig. Skal det være enkelt, kan du også sagtens servere kagen, som den er. God glutenfri bagelyst!

Se opskrift
glutenfri æblekage

Køkkentid
35 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri æblekage med sprød crumble: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

1 kage ca. 8 portioner

2 æg
2 dl sukker
2 dl Finax Glutenfri Melmix (120 g)
1 tsk. bagepulver
1,5 dl Glutenfri frugtmüsli eller havregryn
50 g smør eller margarine
2 spsk. farin
2 æbler, skrællede og skåret i både

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Bland melmix og bagepulver og hæld det i æggemassen.
  3. Hæld dejen i en smurt form – ca. 24 cm i diameter.
  4. Fordel æblebådene i dejen og strø müslien over. Høvl fedtstoffet og læg det over æblerne. Drys med farin.
  5. Bages nederst i ovnen ved 180ºC i ca. 30 min.
  6. Server den lune kage med vaniljeis, flødeskum eller vaniljesovs.

Et godt tip: Mangler du inspiration til flere nemme glutenfrie desserter? Så prøv vores glutenfrie jordbærkage med lækker vaniljecreme eller hvad med en glutenfrirabarbertærte med marengs. Skal det være en anden klassiker, kan du også servere lækre glutenfrie brownie, der altid er et hit. Hvis du vil blive klogere på den glutenfri bagning, og lære hvordan du får succes med din glutenfri bagning, kan du finde en masse inspiration i vores bageskole.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.