Glutenfri havre- & gulerodsboller

Nem opskrift på bløde og saftige boller - en gave til alle glutenfri bagere.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri havre- & gulerodsboller: 5 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 15 boller
  • 5 dl vand, fingervarmt
  • 50 g gær eller 17 g tørgær
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2-3 tsk. salt
  • 1 spsk. Psyllium
  • 1 spsk. sirup
  • 1 dl kvark
  • 1-2 dl revet gulerod
  • 2 dl glutenfri havregryn
  • 500 g (ca. 8 dl) Finax Glutenfri Melmix
  • Solsikkekerner og græskarkerner til drys

Brugt i opskriften

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt Psyllium og lad blandingen trække i 10 min.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne (gem lidt melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  3. Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
  4. Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – 8-10 cm i diameter. Del pølsen i 15 stykker og form dem til boller.
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 40 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys med havregryn eller frø.
  7. Bages midt i ovnen ved 225º i ca. 15 min.
+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.