Glutenfri havreboller med gulerod

Hvis det skal glutenfrit bagværk på morgenbordet, er disse saftige glutenfri havreboller med gulerod et godt bud. De er nemme at bage, og så smager de skønt!

Hvem siger, at glutenfri bagning skal være svært? I hvert fald ikke os! Opskriften på de glutenfri havreboller er nem at gå til og kræver blot, at du har Finax Glutenfri Melmix og loppefrøskaller også kaldet psyllium. Det gør din glutenfri bagning til en leg, og er med til at sikre dig et godt resultat. Rigtig god glutenfri bagelyst!

Se opskrift
glutenfri havreboller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri havreboller med gulerod: 5 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

15 boller

3 dl vand, fingervarmt
50 g gær eller 17 g tørgær
2 spsk. rapsolie
2-3 tsk. salt
2 spsk. Psyllium
1 spsk. sirup
1 dl kvark
1-2 dl revet gulerod
2 dl glutenfri havregryn
550 g (ca. 8 dl) Finax Glutenfri Melmix
Solsikkekerner og græskarkerner til drys

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt Psyllium og lad blandingen trække i 10 min.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne (gem ca. 50 g melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  3. Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
  4. Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – 8-10 cm i diameter. Del pølsen i 15 stykker og form dem til boller.
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 40 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys med havregryn eller frø.
  7. Bages midt i ovnen ved 225ºC i ca. 15 min.
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.