Glutenfri havreboller med gulerod

Hvis det skal glutenfrit bagværk på morgenbordet, er disse saftige glutenfri havreboller med gulerod et godt bud. De er nemme at bage, og så smager de skønt!

Hvem siger, at glutenfri bagning skal være svært? I hvert fald ikke os! Opskriften på de glutenfri havreboller er nem at gå til og kræver blot, at du har Finax Glutenfri Melmix og loppefrøskaller også kaldet psyllium. Det gør din glutenfri bagning til en leg, og er med til at sikre dig et godt resultat. Rigtig god glutenfri bagelyst!

Se opskrift
glutenfri havreboller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri havreboller med gulerod: 5 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

15 boller

3 dl vand, fingervarmt
50 g gær eller 17 g tørgær
2 spsk. rapsolie
2-3 tsk. salt
2 spsk. Psyllium
1 spsk. sirup
1 dl kvark
1-2 dl revet gulerod
2 dl glutenfri havregryn
550 g (ca. 8 dl) Finax Glutenfri Melmix
Solsikkekerner og græskarkerner til drys

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt Psyllium og lad blandingen trække i 10 min.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne (gem ca. 50 g melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  3. Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
  4. Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – 8-10 cm i diameter. Del pølsen i 15 stykker og form dem til boller.
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 40 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys med havregryn eller frø.
  7. Bages midt i ovnen ved 225ºC i ca. 15 min.