- Opløs gæren i vandet. Tilsæt Psyllium og lad blandingen trække i 10 min.
- Tilsæt resten af ingredienserne (gem ca. 50 g melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
- Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
- Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – 8-10 cm i diameter. Del pølsen i 15 stykker og form dem til boller.
- Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 40 min.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med havregryn eller frø.
- Bages midt i ovnen ved 225º i ca. 15 min.
Opskrift
- 5 dl vand, fingervarmt
- 50 g gær eller 17 g tørgær
- 2 spsk. rapsolie
- 2-3 tsk. salt
- 1 spsk. Psyllium
- 1 spsk. sirup
- 1 dl kvark
- 1-2 dl revet gulerod
- 2 dl glutenfri havregryn
- 500 g (ca. 8 dl) Finax Glutenfri Melmix
- Solsikkekerner og græskarkerner til drys