Glutenfri havreboller med gulerod

Hvis det skal glutenfrit bagværk på morgenbordet, er disse saftige glutenfri havreboller med gulerod et godt bud. De er nemme at bage, og så smager de skønt!

Hvem siger, at glutenfri bagning skal være svært? I hvert fald ikke os! Opskriften på de glutenfri havreboller er nem at gå til og kræver blot, at du har Finax Glutenfri Melmix og loppefrøskaller også kaldet psyllium. Det gør din glutenfri bagning til en leg, og er med til at sikre dig et godt resultat. Rigtig god glutenfri bagelyst!

Se opskrift
glutenfri havreboller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri havreboller med gulerod: 5 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

15 boller

3 dl vand, fingervarmt
50 g gær eller 17 g tørgær
2 spsk. rapsolie
2-3 tsk. salt
2 spsk. Psyllium
1 spsk. sirup
1 dl kvark
1-2 dl revet gulerod
2 dl glutenfri havregryn
550 g (ca. 8 dl) Finax Glutenfri Melmix
Solsikkekerner og græskarkerner til drys

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt Psyllium og lad blandingen trække i 10 min.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne (gem ca. 50 g melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  3. Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
  4. Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – 8-10 cm i diameter. Del pølsen i 15 stykker og form dem til boller.
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 40 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys med havregryn eller frø.
  7. Bages midt i ovnen ved 225ºC i ca. 15 min.
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.