Glutenfri æbletærte

Vores opskrift glutenfri æbletærte smager skønt, kræver få ingredienser og så er den nem at bage!

Hvem elsker ikke en lun æbletærte? Det gør vi i hvert fald. Og derfor synes vi ikke, at man skal snydes for lun æblekage når man ikke spiser gluten. Denne opskrift er bagt med Finax Glutenfri Melmix, der er en blanding af alle de bedste glutenfri meltyper. Sammen med margarine giver det tærten et skønt, sprødt låg.

Se opskrift
glutenfri æbletærte

Køkkentid
30 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 1 kage

150 g margarine
240 g (ca. 4 dl) Finax Glutenfri Melmix
6-8 spsk. sukker
4-5 æbler
kanel
margarine til tærteformen

Server med vanilleis eller vanillecreme

Sådan gør du:

  1. Bland margarine, melblanding og sukker sammen til en jævn dej.
  2. Smør en tærteform med margarine.
  3. Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Spred et lag af tynde æbleskiver i tærtebunden og drys med kanel og sukker – fortsæt med flere lag med resten af æblerne.
  4. Hæld dejen over æblerne og sørg for den er jævnt fordelt.
  5. Bag ved 225°C i 20-25 minutter. Efter ca. 10 minutters bagning lægges et stykke folie over tærten så toppen ikke bliver brændt.
  6. Serveres bedst med vanillieis eller vanilliecreme. Det er SÅ lækkert!

Et godt tip: Server den lune glutenfri æbletærte med vanillesovs eller vanilleis.