Glutenfri tærtedej til desserttærter

Tærte er den perfekte dessert, hvor du frit kan lege med frugt og søde sager lige efter din smag. Her får du en grundopskrift på en glutenfri tærtedej, der passer til de søde tærter.

Hvem elsker ikke en lækker tærte til dessert? Denne sprøde, glutenfri tærtedej giver din tærte en god bund. Den kan bruges til alle typer af tærter, så hvis du allerede kender en god tærte, men ikke tåler gluten, kan du nemt skifte bunden ud med denne. Det gør det nemt at lave gode glutenfri tærter uden at gå på kompromis med den gode smag.

Se opskrift
glutenfri tærtedej

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri tærtedej til desserttærter: 3 ud af 5 baseret på 70 anmeldelser

Opskrift

1 stk.

5 dl Finax Glutenfri Melmix (300 g)
2 spsk. sukker
150 g smør/margarine
3 spsk. koldt vand

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Bland melmix og sukker. Ælt smør/margarinen i til en grynet masse.
  2. Tilsæt vandet og saml dejen. Dæk den til og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  3. Læg dejen på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, der er så stor, at den dækker formens bund og kanter. Læg dejen i en smurt form og tryk den ud.
  4. Sæt ovnen på 225°C.
  5. Læg frugt- eller bærfyld på tærtebunden. Hvis du bruger rabarber eller ”våde” bær, kan du undgå, at tærtebunden bliver klisteret ved at strø lidt kartoffelmel på tærtebunden inden fyldet lægges på.
  6. Bag tærten nederst i ovnen i ca. 25-30 min.

Et godt tip: Server din glutenfri tærte med eksempelvis flødeskum, vaniljeis eller vaniljesovs. Hvis du mangler inspiration til, hvad din glutenfri tærtedej kan fyldes med, kan vi anbefale vores små tærter med brombær, eller måske citrontærter med hvid chokolade og marengs.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.