Glutenfri tærtedej til desserttærter

Tærte er den perfekte dessert, hvor du frit kan lege med frugt og søde sager lige efter din smag. Her får du en grundopskrift på en glutenfri tærtedej, der passer til de søde tærter.

Hvem elsker ikke en lækker tærte til dessert? Denne sprøde, glutenfri tærtedej giver din tærte en god bund. Den kan bruges til alle typer af tærter, så hvis du allerede kender en god tærte, men ikke tåler gluten, kan du nemt skifte bunden ud med denne. Det gør det nemt at lave gode glutenfri tærter uden at gå på kompromis med den gode smag.

Se opskrift
glutenfri tærtedej

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri tærtedej til desserttærter: 3 ud af 5 baseret på 26 anmeldelser

Opskrift

til 1 stk.

5 dl Finax Glutenfri Melmix (300 g) eller Lavproteinmix
2 spsk. sukker
150 g smør/margarine
3 spsk. koldt vand

Sådan gør du

  1. Bland melmix og sukker. Ælt smør/margarinen i til en grynet masse.
  2. Tilsæt vandet og saml dejen. Dæk den til og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  3. Læg dejen på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, der er så stor, at den dækker formens bund og kanter. Læg dejen i en smurt form og tryk den ud.
  4. Sæt ovnen på 225°C.
  5. Læg frugt- eller bærfyld på tærtebunden. Hvis du bruger rabarber eller ”våde” bær, kan du undgå, at tærtebunden bliver klisteret ved at strø lidt kartoffelmel på tærtebunden inden fyldet lægges på.
  6. Bag tærten nederst i ovnen i ca. 25-30 min.

Et godt tip: Server din glutenfri tærte med eksempelvis flødeskum, vaniljeis eller vaniljesovs. Hvis du mangler inspiration til, hvad din glutenfri tærtedej kan fyldes med, kan vi anbefale vores små tærter med brombær, eller måske citrontærter med hvid chokolade og marengs.