Små tærter med brombær

Små tærter med brombær og ristet hasselnødde-frangipane, en rigtig lækker sensommerdessert. Du kan også bruge hindbær, blommer eller solbær.

Når du laver tærtedej er det vigtigt at vælge en kage hevdemel der har et lavt indhold af gluten og er stivelsesrig. Følg opskriften og få de gode tærtetip til den perfekte tærtebund.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Små tærter med brombær: 3 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 12 stk.

MØRDEJ:
80 g koldt smør
55 g flormelis
20 g mandelmel
155 g kage hvedemel
1 nip salt
0,5 æg, M/L, delt i blomme og hvide

HASSELNØDDE-FRANGIPANE
75 g hasselnødder, blendes fint
75 g blødt smør
75 g sukker
2 æg, stuetemperede

ANDET
12 små tærteforme, diamter på ca. 4-6 cm
25-30 stk. friske brombær
Evt. 1 sprøjtepose

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Kom smør, flormelis, hvedemel, mandelmel, salt i en minihakker/foodprocessor/blender og puls det sammen til det ligner rasp.
  2. Kom det i en skål og tilsæt æggeblommen. Saml dejen så let som muligt – er dejen fortsat ikke samlet kan en smule af æggehviden tilsættes. Undlad at ælte i mørdejen, da den så bliver sej og ikke sprød.
  3. Pak mørdejen i husholdningsfilm og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet.
  4. Rist hasselnødder ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter til skallen krakelerer og hasselnødderne gyldner. Lad dem køle af.
  5. Blend hasselnødderne til fint mel. Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Vend hasselnøddemelet i og pisk herefter æggene i ét ad gangen.
  6. Kom hasselnøddefrangipanen i en sprøjtepose og læg den til side til den skal bruges.
  7. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Rul mørdejen ud på et let meldrysset bord. Beklæd tærteformene med mørdej.
  8. Sprøjt hasselnøddefrangipane i mørdejsbundene (de skal ikke fyldes helt op, da det hæver under bagning) og læg et par brombær på toppen.
  9. Bag de små tærter i ca. 15-18 minutter til gyldne. Lad afkøle og befri fra tærteformene. Drys med en smule flormelis og server.

Det ser fint ud med mange små tærter, men har du ikke små tærteforme, kan du sagtens bruge én stor på ca. 20 cm i diameter.

Udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt – bagenørd og professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Tip til den bedste tærtebund: Når du skal bage søde desserttærter og tærter generelt, så er målet et helt andet, end når du bager brød. En tærtebund skal være sprød, smagfuld og porøs, og uden store lufthuller og seje kanter.

For at opnå en tærtebund uden store lufthuller, så er det vigtigt at undgå at danne glutenstruktur undervejs i bagningen. Her skal du gå efter mel med et lavt proteinindhold, da proteinerne er gluten. Melet indeholder altså fra naturens side gluten, men det er først, når melet bearbejdes, at dannelsen af glutennetværket starter. Her er det vigtigt, at du arbejder så lidt med dejen som muligt, da varmen og håndteringen fra fingrene ved at bruge håndkraft, vil igangsætte glutendannelsen væsentligt hurtigere. Det bedste er at bruge en foodprocessor, når du skal blande mel og smør til din tærtedej, og at du dernæst ganske let bearbejder og samler dejen med hænderne.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.