Små tærter med brombær

Små tærter med brombær og ristet hasselnødde-frangipane, er en rigtig lækker sensommerdessert. Du kan også bruge hindbær, blommer eller solbær.

Når du laver tærtedej er det vigtigt at vælge en kage hevdemel, der har et lavt indhold af gluten og er stivelsesrig. Følg opskriften og få de gode tærtetip til den perfekte tærtebund, når du skal bage dine små tærter.

Se opskrift
små tærter

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Små tærter med brombær: 3 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

MØRDEJ:
80 g koldt smør
55 g flormelis
20 g mandelmel
155 g kage hvedemel
1 nip salt
0,5 æg, M/L, delt i blomme og hvide

HASSELNØDDE-FRANGIPANE
75 g hasselnødder, blendes fint
75 g blødt smør
75 g sukker
2 æg, stuetemperede

ANDET
12 små tærteforme, diamter på ca. 4-6 cm
25-30 stk. friske brombær
Evt. 1 sprøjtepose

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Kom smør, flormelis, hvedemel, mandelmel, salt i en minihakker/foodprocessor/blender og puls det sammen til det ligner rasp.
  2. Kom det i en skål og tilsæt æggeblommen. Saml dejen så let som muligt – er dejen fortsat ikke samlet kan en smule af æggehviden tilsættes. Undlad at ælte i mørdejen, da den så bliver sej og ikke sprød.
  3. Pak mørdejen i husholdningsfilm og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet.
  4. Rist hasselnødder ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter til skallen krakelerer og hasselnødderne gyldner. Lad dem køle af.
  5. Blend hasselnødderne til fint mel. Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Vend hasselnøddemelet i og pisk herefter æggene i ét ad gangen.
  6. Kom hasselnøddefrangipanen i en sprøjtepose og læg den til side til den skal bruges.
  7. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Rul mørdejen ud på et let meldrysset bord. Beklæd tærteformene med mørdej.
  8. Sprøjt hasselnøddefrangipane i mørdejsbundene (de skal ikke fyldes helt op, da det hæver under bagning) og læg et par brombær på toppen.
  9. Bag de små tærter i ca. 15-18 minutter til gyldne. Lad afkøle og befri fra tærteformene. Drys med en smule flormelis og server.

Det ser fint ud med mange små tærter, men har du ikke små tærteforme, kan du sagtens bruge én stor på ca. 20 cm i diameter.

Tip til den bedste tærtebund: Når du skal bage søde desserttærter og tærter generelt, så er målet et helt andet, end når du bager brød. En tærtebund skal være sprød, smagfuld og porøs, og uden store lufthuller og seje kanter.

For at opnå en tærtebund uden store lufthuller, så er det vigtigt at undgå at danne glutenstruktur undervejs i bagningen. Her skal du gå efter mel med et lavt proteinindhold, da proteinerne er gluten. Melet indeholder altså fra naturens side gluten, men det er først, når melet bearbejdes, at dannelsen af glutennetværket starter. Her er det vigtigt, at du arbejder så lidt med dejen som muligt, da varmen og håndteringen fra fingrene ved at bruge håndkraft, vil igangsætte glutendannelsen væsentligt hurtigere. Det bedste er at bruge en foodprocessor, når du skal blande mel og smør til din tærtedej, og at du dernæst ganske let bearbejder og samler dejen med hænderne.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.