Bradepandekage med æbler og kryddercreme

Bradepandekager er nemt, når du skal bage til mange mennesker. Denne lækre kage med æble og kryddercreme vil med garanti blive et hit med sin svampede konsistens og skønne smage.

Vores bradepandekage med æbler og kryddercreme er perfekt, hvis du skal bage en kage til mange fx til kollegaer, ungernes klasse, skovturen, sammenkomsten eller til et lille visit. En fantastisk smagfuld, børnevenlig og lækker bradepandekage, som med garanti vil blive et stort hit.

Se opskrift
bradepandekage med æble

Køkkentid
40 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bradepandekage med æbler og kryddercreme: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

1 stor kage

Kage
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg, str. M/L
100 g ren rå marcipan
225 g Valsemøllen Kage Hvedemel
3 tsk. bagepulver
3 æbler, revet i dejen
2 æbler, til toppen
2 spsk. sukker
2 tsk. stødt kanel

Kryddercreme
300 g flormelis
210 g blødt smør
340 g neutral flødeost
1,5 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kage

 1. Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og giv hvert æg lidt røretid.
 2. Riv marcipanen og vend den i dejen. Sigt hvedemel og bagepulver, og vend det i dejen.
 3. Riv tre æbler med skræl ned i dejen, og vend det sammen.
 4. Hæld dejen op i en bradepande (ca. 22 x 28 cm) beklædt med bagepapir.
 5. Skær to-tre æbler i små skriver og kom dem i en skål. Bland 2 spiseskeer sukker og kanel, og drys hen over æblerne. Placer dem på kagens top.
 6. Bag æblekagen i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i ca. 40 minutter – tjek med en lille kniv om kagen er færdigbagt i midten.
 7. Lad kagen køle af i formen inden den frigøres og placeres på et kagefad. Den kan også blive i bradepanden og serveres i bradepanden.

Kryddercreme

 1. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt. Tilsæt flødeost, vaniljesukker og krydderier, og pisk kun lige akkurat til den er ensartet – ellers piskes flødeosten “i stykker” og cremen vil blive lind.
 2. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Lav et flot gitter af cremen på kagens top eller afsæt en masse fine små toppe.
 3. Kan dekoreres med lidt guldstøv og spiselige blomster.

Et godt tip: Kagen er bagt med Kage Hvedemel, der er en mel specielt til kager. Den har at lavere indhold af gluten, der sikrer en svampet kage med et sprødt ydre. Har du almindelig hvedemel, kan denne også sagtens bruges.

 

bradepandekage med æblebradepandekage med æble

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.