Bradepandekage med æbler og kryddercreme

Bradepandekager er nemt, når du skal bage til mange mennesker. Denne lækre kage med æble og kryddercreme vil med garanti blive et hit med sin svampede konsistens og skønne smage.

Vores bradepandekage med æbler og kryddercreme er perfekt, hvis du skal bage en kage til mange fx til kollegaer, ungernes klasse, skovturen, sammenkomsten eller til et lille visit. En fantastisk smagfuld, børnevenlig og lækker bradepandekage, som med garanti vil blive et stort hit.

Se opskrift
bradepandekage med æble

Køkkentid
40 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bradepandekage med æbler og kryddercreme: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

1 stor kage

Kage
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg, str. M/L
100 g ren rå marcipan
225 g Valsemøllen Kage Hvedemel
3 tsk. bagepulver
3 æbler, revet i dejen
2 æbler, til toppen
2 spsk. sukker
2 tsk. stødt kanel

Kryddercreme
300 g flormelis
210 g blødt smør
340 g neutral flødeost
1,5 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kage

 1. Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og giv hvert æg lidt røretid.
 2. Riv marcipanen og vend den i dejen. Sigt hvedemel og bagepulver, og vend det i dejen.
 3. Riv tre æbler med skræl ned i dejen, og vend det sammen.
 4. Hæld dejen op i en bradepande (ca. 22 x 28 cm) beklædt med bagepapir.
 5. Skær to-tre æbler i små skriver og kom dem i en skål. Bland 2 spiseskeer sukker og kanel, og drys hen over æblerne. Placer dem på kagens top.
 6. Bag æblekagen i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i ca. 40 minutter – tjek med en lille kniv om kagen er færdigbagt i midten.
 7. Lad kagen køle af i formen inden den frigøres og placeres på et kagefad. Den kan også blive i bradepanden og serveres i bradepanden.

Kryddercreme

 1. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt. Tilsæt flødeost, vaniljesukker og krydderier, og pisk kun lige akkurat til den er ensartet – ellers piskes flødeosten “i stykker” og cremen vil blive lind.
 2. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Lav et flot gitter af cremen på kagens top eller afsæt en masse fine små toppe.
 3. Kan dekoreres med lidt guldstøv og spiselige blomster.

Et godt tip: Kagen er bagt med Kage Hvedemel, der er en mel specielt til kager. Den har at lavere indhold af gluten, der sikrer en svampet kage med et sprødt ydre. Har du almindelig hvedemel, kan denne også sagtens bruges.

 

bradepandekage med æblebradepandekage med æble

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.