Nytårsdessert med passionsfrugt og kransekagebund

Nytårsdessert med passionsfrugt og kransekage. Ditte Julie har kreeret en fantastisk, syrlig passionsfrugtbombe-nytårsdessert bestående af passionsfrugtmousse, glaze og selvfølgelig en kransekagebund. Denne opskrift på vores velsmagende nytårsdessert med passionsfrugt og kransekage kan kun feje benene væk under dine nytårsgæster i år.

Se opskrift

Køkkentid
2 timer

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nytårsdessert med passionsfrugt og kransekagebund: 3 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Opskrift

8 stk.

Kransekagebund 

100 g ren rå marcipan
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
2 tsk. lakridsgranulat
2 æg
80 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Passionsfrugtmousse

4 blade husblas
10 passionsfrugter
1 citron, saften heraf
100 g lyst rørsukker
4 dl piskefløde

Glaze

6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
Gul pastafarve
Guldstøv

Øvrigt 

2 tsk. lakridsgranulat
Gule skovsyre blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du


Kransekagebund

  1. Ælt marcipan, smør, sukker og lakrids sammen. Tilsæt æg, og ælt godt.
  2. Sigt mel i dejen, og ælt det godt.
  3. Smør dejen ud i en kagering (ca. 14 cm i diameter).
  4. Bag kagebunden ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.

Passionsfrugtmousse 

  1. Udblød husblas i rigeligt, koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Halvér passionsfrugterne, og skrab alt saft og kerner ud.
  3. Kom passionsfrugtsaft og -kerner i en gryde sammen med citronsaft og sukker. Bring i kog, og lad det simre indtil sukkeret er opløst.
  4. Sigt kernerne fra blandingen, så du har saften tilbage – der skal være ca. 2 dl passionsfrugtsaft.
  5. Rør den udblødte husblas i saften.
  6. Pisk fløde til en let pisket flødeskum, og vend forsigtigt saften i flødeskummet. Kom moussen på en sprøjtepose.
  7. Udstik 8 små kransekagebunde med en udstikker (3 cm i diameter).
  8. Fyld silikonekugler næsten helt op, men hold ca. 0,5 cm til kanten.
  9. Placér en kransekagebund i hver, og pres let.
  10. Skrab overskydende mousse fra. Stil dem på frys i minimum 3-4 timer.

Glaze 

  1. Udblød husblas i rigeligt, koldt vand i 10 minutter.
  2. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst.
  3. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen
  4. Tilsæt husblas, og rør det forsigtigt i massen.
  5. Hak chokolade, og hæld den op i en høj kande, og hæld den varme væske op til chokoladen.
  6. Tilsæt pastafarve og guldstøv.
  7. Blend det sammen en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes.
  8. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.
  9. Befri desserterne fra silikoneformen.
  10. Placér dem på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld glazen udover desserterne ved at bruge zigzag-bevægelser.

Placér desserterne på et serveringsfad. Pynt med lakrids og blomster.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.