Nytårsdessert med passionsfrugt og kransekagebund

Nytårsdessert med passionsfrugt og kransekage. Ditte Julie har kreeret en fantastisk, syrlig passionsfrugtbombe-nytårsdessert bestående af passionsfrugtmousse, glaze og selvfølgelig en kransekagebund. Denne opskrift på vores velsmagende nytårsdessert med passionsfrugt og kransekage kan kun feje benene væk under dine nytårsgæster i år.

Se opskrift

Køkkentid
2 timer

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nytårsdessert med passionsfrugt og kransekagebund: 4 ud af 5 baseret på 32 anmeldelser

Opskrift

8 stk.

Kransekagebund 

100 g ren rå marcipan
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
2 tsk. lakridsgranulat
2 æg
80 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Passionsfrugtmousse

4 blade husblas
10 passionsfrugter
1 citron, saften heraf
100 g lyst rørsukker
4 dl piskefløde

Glaze

6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
Gul pastafarve
Guldstøv

Øvrigt 

2 tsk. lakridsgranulat
Gule skovsyre blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du


Kransekagebund

  1. Ælt marcipan, smør, sukker og lakrids sammen. Tilsæt æg, og ælt godt.
  2. Sigt mel i dejen, og ælt det godt.
  3. Smør dejen ud i en kagering (ca. 14 cm i diameter).
  4. Bag kagebunden ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.

Passionsfrugtmousse 

  1. Udblød husblas i rigeligt, koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Halvér passionsfrugterne, og skrab alt saft og kerner ud.
  3. Kom passionsfrugtsaft og -kerner i en gryde sammen med citronsaft og sukker. Bring i kog, og lad det simre indtil sukkeret er opløst.
  4. Sigt kernerne fra blandingen, så du har saften tilbage – der skal være ca. 2 dl passionsfrugtsaft.
  5. Rør den udblødte husblas i saften.
  6. Pisk fløde til en let pisket flødeskum, og vend forsigtigt saften i flødeskummet. Kom moussen på en sprøjtepose.
  7. Udstik 8 små kransekagebunde med en udstikker (3 cm i diameter).
  8. Fyld silikonekugler næsten helt op, men hold ca. 0,5 cm til kanten.
  9. Placér en kransekagebund i hver, og pres let.
  10. Skrab overskydende mousse fra. Stil dem på frys i minimum 3-4 timer.

Glaze 

  1. Udblød husblas i rigeligt, koldt vand i 10 minutter.
  2. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst.
  3. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen
  4. Tilsæt husblas, og rør det forsigtigt i massen.
  5. Hak chokolade, og hæld den op i en høj kande, og hæld den varme væske op til chokoladen.
  6. Tilsæt pastafarve og guldstøv.
  7. Blend det sammen en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes.
  8. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.
  9. Befri desserterne fra silikoneformen.
  10. Placér dem på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld glazen udover desserterne ved at bruge zigzag-bevægelser.

Placér desserterne på et serveringsfad. Pynt med lakrids og blomster.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.