Nytårsdessert med passionsfrugt og kransekagebund

Nytårsdessert med passionsfrugt og kransekage. Ditte Julie har kreeret en fantastisk, syrlig passionsfrugtbombe-nytårsdessert bestående af passionsfrugtmousse, glaze og selvfølgelig en kransekagebund. Denne opskrift på vores velsmagende nytårsdessert med passionsfrugt og kransekage kan kun feje benene væk under dine nytårsgæster i år.

Se opskrift

Køkkentid
2 timer

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nytårsdessert med passionsfrugt og kransekagebund: 4 ud af 5 baseret på 25 anmeldelser

Opskrift

8 stk.

Kransekagebund 

100 g ren rå marcipan
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
2 tsk. lakridsgranulat
2 æg
80 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Passionsfrugtmousse

4 blade husblas
10 passionsfrugter
1 citron, saften heraf
100 g lyst rørsukker
4 dl piskefløde

Glaze

6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
Gul pastafarve
Guldstøv

Øvrigt 

2 tsk. lakridsgranulat
Gule skovsyre blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du


Kransekagebund

  1. Ælt marcipan, smør, sukker og lakrids sammen. Tilsæt æg, og ælt godt.
  2. Sigt mel i dejen, og ælt det godt.
  3. Smør dejen ud i en kagering (ca. 14 cm i diameter).
  4. Bag kagebunden ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.

Passionsfrugtmousse 

  1. Udblød husblas i rigeligt, koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Halvér passionsfrugterne, og skrab alt saft og kerner ud.
  3. Kom passionsfrugtsaft og -kerner i en gryde sammen med citronsaft og sukker. Bring i kog, og lad det simre indtil sukkeret er opløst.
  4. Sigt kernerne fra blandingen, så du har saften tilbage – der skal være ca. 2 dl passionsfrugtsaft.
  5. Rør den udblødte husblas i saften.
  6. Pisk fløde til en let pisket flødeskum, og vend forsigtigt saften i flødeskummet. Kom moussen på en sprøjtepose.
  7. Udstik 8 små kransekagebunde med en udstikker (3 cm i diameter).
  8. Fyld silikonekugler næsten helt op, men hold ca. 0,5 cm til kanten.
  9. Placér en kransekagebund i hver, og pres let.
  10. Skrab overskydende mousse fra. Stil dem på frys i minimum 3-4 timer.

Glaze 

  1. Udblød husblas i rigeligt, koldt vand i 10 minutter.
  2. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst.
  3. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen
  4. Tilsæt husblas, og rør det forsigtigt i massen.
  5. Hak chokolade, og hæld den op i en høj kande, og hæld den varme væske op til chokoladen.
  6. Tilsæt pastafarve og guldstøv.
  7. Blend det sammen en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes.
  8. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.
  9. Befri desserterne fra silikoneformen.
  10. Placér dem på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld glazen udover desserterne ved at bruge zigzag-bevægelser.

Placér desserterne på et serveringsfad. Pynt med lakrids og blomster.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.