Nytårsdessert med passionsfrugt og kransekagebund

Nytårsdessert med passionsfrugt og kransekage. Ditte Julie har kreeret en fantastisk, syrlig passionsfrugtbombe-nytårsdessert bestående af passionsfrugtmousse, glaze og selvfølgelig en kransekagebund. Denne opskrift på vores velsmagende nytårsdessert med passionsfrugt og kransekage kan kun feje benene væk under dine nytårsgæster i år.

Se opskrift

Køkkentid
2 timer

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 stk.

Kransekagebund 

100 g ren rå marcipan
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
2 tsk. lakridsgranulat
2 æg
80 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Passionsfrugtmousse

4 blade husblas
10 passionsfrugter
1 citron, saften heraf
100 g lyst rørsukker
4 dl piskefløde

Glaze

6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
Gul pastafarve
Guldstøv

Øvrigt 

2 tsk. lakridsgranulat
Gule skovsyre blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du


Kransekagebund

  1. Ælt marcipan, smør, sukker og lakrids sammen. Tilsæt æg, og ælt godt.
  2. Sigt mel i dejen, og ælt det godt.
  3. Smør dejen ud i en kagering (ca. 14 cm i diameter).
  4. Bag kagebunden ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.

Passionsfrugtmousse 

  1. Udblød husblas i rigeligt, koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Halvér passionsfrugterne, og skrab alt saft og kerner ud.
  3. Kom passionsfrugtsaft og -kerner i en gryde sammen med citronsaft og sukker. Bring i kog, og lad det simre indtil sukkeret er opløst.
  4. Sigt kernerne fra blandingen, så du har saften tilbage – der skal være ca. 2 dl passionsfrugtsaft.
  5. Rør den udblødte husblas i saften.
  6. Pisk fløde til en let pisket flødeskum, og vend forsigtigt saften i flødeskummet. Kom moussen på en sprøjtepose.
  7. Udstik 8 små kransekagebunde med en udstikker (3 cm i diameter).
  8. Fyld silikonekugler næsten helt op, men hold ca. 0,5 cm til kanten.
  9. Placér en kransekagebund i hver, og pres let.
  10. Skrab overskydende mousse fra. Stil dem på frys i minimum 3-4 timer.

Glaze 

  1. Udblød husblas i rigeligt, koldt vand i 10 minutter.
  2. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst.
  3. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen
  4. Tilsæt husblas, og rør det forsigtigt i massen.
  5. Hak chokolade, og hæld den op i en høj kande, og hæld den varme væske op til chokoladen.
  6. Tilsæt pastafarve og guldstøv.
  7. Blend det sammen en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes.
  8. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.
  9. Befri desserterne fra silikoneformen.
  10. Placér dem på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld glazen udover desserterne ved at bruge zigzag-bevægelser.

Placér desserterne på et serveringsfad. Pynt med lakrids og blomster.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.