Små juletærter

Små juletærter med marzarin og julekrydderier. Pyntet fint med blåbær i rose dust og guld støv.

Vil du imponere familie og venner med smukt og smagfuldt hjemmebag, kan det klares med denne opskrift på små juletærter. Den er ret enkelt at lave, men ligner en helt million. Ditte Julie har udviklet opskriften på disse lækre små juletærter med mazarin, og pyntet dem flot. Du kan også prøve en af vores andre tærteopskrifter som fx juletærte med tranebær og nougat eller prøve nogle af vores mange julekageopskrifter.

Se opskrift
Små juletærter

Køkkentid
40 min

Ventetid
45 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Små juletærter: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

8 små tærter

Mørdej
75 g kagehvedemel, Valsemøllen
30 g flormelis
40 g smør, blødt
et nip salt
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. cake factor, kagekrydderi
1 æggeblomme

Kirsebærmazarin
70 g ren, rå marcipan
70 g smør, blødt
70 g brun farin
2 tsk. kirsebærstøv
1 æg, str. M/L

I øvrigt
Friske blåbær
Rose dust
Spiseligt bladguld

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker, cake factor og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  2. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
  3. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel. Kom mørdejen i nogle små tærteforme.

Kirsebærmazarin

  1. Ælt rå marcipan, smør, brun farin og kirsebærstøv godt sammen, gerne med hænderne – der må ikke være marcipanklumper. Rør ægget i massen.
  2. Kom mazarinfyldet op i de ubagte tærter.
  3. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i ca. 15 minutter.
  4. Lad de små juletærter køle helt af i formene.

Små juletærter

  1. Kom blåbær i en pose sammen med støv, og ryst så blåbærrene dækkes af støvet. Placer små rosa blåbær på tærterne og drys til sidst med bladguld.
  2. Nu kan du servere de små juletærter.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.