Tærter med lime, timian og saltet marengs

Disse små tærter med lime, timianmazarin og saltet marengs vil begejstre alle!

Forkæl dig selv og dine gæster med disse små skønne tærter med lime, timianmazarin og saltet marengs. Det syrlige fra limecurd og den cremede mazarin er en perfekt kombination forenet i en sprød tærtedej.

Se opskrift
tærter med lime

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1 t og 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Tærter med lime, timian og saltet marengs: 3 ud af 5 baseret på 40 anmeldelser

Opskrift

5 små tærter

Mørdej
150 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
1 økologisk lime, skal heraf
2 æggeblommer

Timianmazarin
1 stor håndfuld frisk timian
70 g ren, rå marcipan
70 g smør, blødt
70 g lyst rørsukker
1 stort æg
1 nip salt

Limecurd
1,5 blad husblas
6-8 økologiske lime, saften (ca. 1,25 dl)
80 g lyst rørsukker
1 stort æg
30 g koldt smør

Saltet marengs
150 g past. æggehvider
150 g hvidt sukker
1/2 tsk. havsalt

I øvrigt
frisk timian
frisk limeskal

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og limeskal til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Timianmazarin

  1. Pluk alle timianblade og snit dem fint.
  2. Ælt timian, rå marcipan, smør og sukker godt sammen – gerne med hænderne. Der må ikke være marcipanklumper i.
  3. Rør ægget i massen sammen med salt og rør indtil massen er homogen.
  4. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte.
  5. Bag tærten ved 210°C (varmluft 190°C) i ca. 20 minutter.
  6. Lad tærten køle helt af i formen.

Limecurd

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom limesaft, revet limeskal fra en enkelt lime og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog.
  3. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps.
  4. Kom den varme limelage op i æggemassen, og rør sammen.
  5. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
  6. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas og bagefter det kolde smør, og rør det ud i massen.
  7. Stil limecurden på køl og lad den køle helt ned.

Saltet marengs

  1. Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst.
  2. Hæld massen op i en røremaskine og pisk nu massen til en sej marengs – massen skal være helt kold.
  3. Tilsæt salt, og pisk massen glat og lækker.
  4. Hæld marengsen på sprøjtepose med en stor tylle.

Samling

  1. Smør ca. 2-3 tsk. limecurd på hver tærte.
  2. Top med et låg af saltet marengs, som du sprøjter ud ved at holde sprøjteposen med marengs lodret over tærten og holde et jævnt tryk.
  3. Lidt ligesom når du skal sprøjte flødeboller – hold blot sprøjteposen nede hele tiden (istedet for at bevæge dig opad).
  4. Pynt til sidst med lidt friske timiangrene og limeskal.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.