Tærter med lime, timian og saltet marengs

Disse små tærter med lime, timianmazarin og saltet marengs vil begejstre alle!

Forkæl dig selv og dine gæster med disse små skønne tærter med limecurd, timianmazarin og saltet marengs. Det syrlige fra limecurd og den cremede mazarin er en perfekt kombination forenet i en sprød tærtedej.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1 t og 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 5 små tærter

Mørdej
150 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
1 økologisk lime, skal heraf
2 æggeblommer

Timianmazarin
1 stor håndfuld frisk timian
70 g ren, rå marcipan
70 g smør, blødt
70 g lyst rørsukker
1 stort æg
1 nip salt

Limecurd
1,5 blad husblas
6-8 økologiske lime, saften (ca. 1,25 dl)
80 g lyst rørsukker
1 stort æg
30 g koldt smør

Saltet marengs
150 g past. æggehvider
150 g hvidt sukker
1/2 tsk. havsalt

I øvrigt
frisk timian
frisk limeskal

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og limeskal til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Timianmazarin

  1. Pluk alle timianblade og snit dem fint.
  2. Ælt timian, rå marcipan, smør og sukker godt sammen – gerne med hænderne. Der må ikke være marcipanklumper i.
  3. Rør ægget i massen sammen med salt og rør indtil massen er homogen.
  4. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte.
  5. Bag tærten ved 210°C (varmluft 190°C) i ca. 20 minutter.
  6. Lad tærten køle helt af i formen.

Limecurd

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom limesaft, revet limeskal fra en enkelt lime og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog.
  3. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps.
  4. Kom den varme limelage op i æggemassen, og rør sammen.
  5. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
  6. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas og bagefter det kolde smør, og rør det ud i massen.
  7. Stil limecurden på køl og lad den køle helt ned.

Saltet marengs

  1. Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst.
  2. Hæld massen op i en røremaskine og pisk nu massen til en sej marengs – massen skal være helt kold.
  3. Tilsæt salt, og pisk massen glat og lækker.
  4. Hæld marengsen på sprøjtepose med en stor tylle.

Samling

  1. Smør ca. 2-3 tsk. limecurd på hver tærte.
  2. Top med et låg af saltet marengs, som du sprøjter ud ved at holde sprøjteposen med marengs lodret over tærten og holde et jævnt tryk.
  3. Lidt ligesom når du skal sprøjte flødeboller – hold blot sprøjteposen nede hele tiden (istedet for at bevæge dig opad).
  4. Pynt til sidst med lidt friske timiangrene og limeskal.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.