Jordbærlagkage med vaniljemousse

Denne jordbærlagkage er ikke bare smuk den har også en helt fantastisk smag af jordbær og vanilje. Den helt perfekte kage, hvis du skal imponere dine gæster til fødselsdag eller bare til en festlig anledning.

Ditte Julie har været på rov i sit jordbærbed og fundet nok jordbær til at lave denne skønne jordbærlagkage med jordbærcreme og vaniljemousse-bomber. Lagkagebunden er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der giver lagkagebunde lige præcis den luftighed lagkagebunde skal have. Du kan læse mere om Kage Hvedemel her. 

Se opskrift

Køkkentid
2 t. & 30 min.

Ventetid
3 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til ca. 12 personer

Vaniljemousse-bomber 
3 blade husblas
1 god vaniljestang
30 g lyst rørsukker
2,5 dl piskefløde
2 dl A38 1,5 %

Lagkagebund
3 store æg
175 g lyst rørsukker
70 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk. bagepulver
70 g kartoffelmel
1 tsk. kardemomme

Jordbærcreme
2 blade husblas
450 g jordbær
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft heraf
1 spsk. maizena
1 spsk. vand

Chokoladebånd med jordbær 
150 g god hvid chokolade
1 tsk jordbærstøv

Pynt
20 g grønne pistacienødder, hakket fint
friske jordbær
spiselige blomster

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Vaniljemousse-bomber

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
  3. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1/5 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge).
  4. Pisk i mellemtiden de resterende 2 dl piskefløde til flødeskum.
  5. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.
  6. Rør 1/2 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.
  7. Vend flødeskummet i lidt efter lidt.
  8. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose og støb nogle moussebomber i 2, 3 og 5 cm i diameter af silikone og stil dem på frost i mindst 2 timer.

Lagkagebund

  1. Pisk æg og rørsukker til en meget luftig og tyk æggesnaps.
  2. Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og kardemomme sammen og sigt det ned i æggesnapsen.
  3. Fyld dejen i en springform (22-24 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagen midt i ovnen ved 180°C  varmluft i ca. 25-30 minutter til den giver efter ved let tryk.
  5. Lad bunden afkøle helt i formen, inden den skæres fri og bagepapir fjernes.
  6. Flæk bunden i to lige tykke dele med

Jordbærcreme 

  1. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Fjern stilken fra jordbærrene og skær dem i mindre stykker.
  3. Kom jordbær, sukker, citronskal og -saft op i en gryde. Bring det i kog i 20 min.
  4. Rør maizena og vand sammen og kom det op i jordbærgrøden og rør det godt rundt. Lad det koge kort igennem.
  5. Tag det af varmen og rør den udblødte husblas heri. Stil det til side.
  6. Befri kagen fra formen og placer kagen på et ønsket kagefad.
  7. Anvend en kageringe (eller ringen fra en springform).
  8. Læg et stykke kageplast ned langs kanten. Kom den ene bund nederst, fordel 2/3 dele af jordbærcremen henover bunden.
  9. Placer endnu en bund ovenpå cremen og smør den sidste del af jordbærcremen ud på bunden.
  10. Stil den på køl i mindst 2 timer.
  11. Befri moussebomberne og placer dem flot på kagens top.

Chokoladebånd med jordbær

  1. Temperer den hvide chokolade og rør jordbærstøvet i.
  2. Klip et stykke kageplast, så det passer til kagens omkreds.
  3. Smør et lag chokolade ud på kageplasten og kom det forsigtigt omkring kagen.
  4. Stil kagen tilbage på køl indtil den skal nydes.

Pynt

  1. Dekorer kagens top med pistacienødder, jordbær og spiselige blomster.

Sådan samler du jordbærlagkagen:

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.