Jordbærlagkage med vaniljemousse

Denne jordbærlagkage er ikke bare smuk den har også en helt fantastisk smag af jordbær og vanilje. Den helt perfekte kage, hvis du skal imponere dine gæster til fødselsdag eller bare til en festlig anledning.

Ditte Julie har været på rov i sit jordbærbed og fundet nok jordbær til at lave denne skønne jordbærlagkage med jordbærcreme og vaniljemousse-bomber. Lagkagebunden er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der giver lagkagebunde lige præcis den luftighed lagkagebunde skal have. Du kan læse mere om Kage Hvedemel her. 

Se opskrift

Køkkentid
2 t. & 30 min.

Ventetid
3 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Jordbærlagkage med vaniljemousse: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

ca. 12 personer

Vaniljemousse-bomber 
3 blade husblas
1 god vaniljestang
30 g lyst rørsukker
2,5 dl piskefløde
2 dl A38 1,5 %

Lagkagebund
3 store æg
175 g lyst rørsukker
70 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk. bagepulver
70 g kartoffelmel
1 tsk. kardemomme

Jordbærcreme
2 blade husblas
450 g jordbær
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft heraf
1 spsk. maizena
1 spsk. vand

Chokoladebånd med jordbær 
150 g god hvid chokolade
1 tsk jordbærstøv

Pynt
20 g grønne pistacienødder, hakket fint
friske jordbær
spiselige blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Vaniljemousse-bomber

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
  3. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1/5 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge).
  4. Pisk i mellemtiden de resterende 2 dl piskefløde til flødeskum.
  5. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.
  6. Rør 1/2 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.
  7. Vend flødeskummet i lidt efter lidt.
  8. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose og støb nogle moussebomber i 2, 3 og 5 cm i diameter af silikone og stil dem på frost i mindst 2 timer.

Lagkagebund

  1. Pisk æg og rørsukker til en meget luftig og tyk æggesnaps.
  2. Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og kardemomme sammen og sigt det ned i æggesnapsen.
  3. Fyld dejen i en springform (22-24 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagen midt i ovnen ved 180°C  varmluft i ca. 25-30 minutter til den giver efter ved let tryk.
  5. Lad bunden afkøle helt i formen, inden den skæres fri og bagepapir fjernes.
  6. Flæk bunden i to lige tykke dele med

Jordbærcreme 

  1. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Fjern stilken fra jordbærrene og skær dem i mindre stykker.
  3. Kom jordbær, sukker, citronskal og -saft op i en gryde. Bring det i kog i 20 min.
  4. Rør maizena og vand sammen og kom det op i jordbærgrøden og rør det godt rundt. Lad det koge kort igennem.
  5. Tag det af varmen og rør den udblødte husblas heri. Stil det til side.
  6. Befri kagen fra formen og placer kagen på et ønsket kagefad.
  7. Anvend en kageringe (eller ringen fra en springform).
  8. Læg et stykke kageplast ned langs kanten. Kom den ene bund nederst, fordel 2/3 dele af jordbærcremen henover bunden.
  9. Placer endnu en bund ovenpå cremen og smør den sidste del af jordbærcremen ud på bunden.
  10. Stil den på køl i mindst 2 timer.
  11. Befri moussebomberne og placer dem flot på kagens top.

Chokoladebånd med jordbær

  1. Temperer den hvide chokolade og rør jordbærstøvet i.
  2. Klip et stykke kageplast, så det passer til kagens omkreds.
  3. Smør et lag chokolade ud på kageplasten og kom det forsigtigt omkring kagen.
  4. Stil kagen tilbage på køl indtil den skal nydes.

Pynt

  1. Dekorer kagens top med pistacienødder, jordbær og spiselige blomster.

Sådan samler du din jordbærlagkage:

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.