Bageskolen

Bageskolen

Bliv bagemester – med Kage Hvedemel

Det er faktisk noget af en kunst at bage luftige kager eller sprøde kiks. Det hemmelige trick ligger i, hvilken type mel, du bruger. Ja, du læste rigtigt. Hvis du bruger Valsemøllen Kage Hvedemel, når desserttærten skal bages, bedstemors yndlingssmåkager skal i ovnen eller lagkagen skal i hus, så er du faktisk rigtig godt på vej til at servere sprøde småkager og luftige kager.

Kager til enhver lejlighed - find opskrifter her

Hvorfor bage med Kage Hvedemel?

Der er mange faktorer, der spiller ind på det færdige bagværk: Dejen skal æltes på den rigtige måde, og både bagetiden og temperaturen skal være korrekt. Men når det handler om mel til fx lagkagebundesmåkager eller cookies, er melets stivelseskvalitet i kombination med hævemidlet af afgørende betydning for den luftige og saftige tekstur i det færdige bagværk. Jo bedre stivelseskvalitet, jo bedre resultat. Det er også vigtigt, at melet har et forholdsvist lavt proteinindhold. Hvis du bager med mel, der har et højt indhold af protein, vil det resultere i et sejt bid, uensartet krumme og for kraftig opbagning i kiks.

Med Kage Hvedemel får du kombinationen af et lavt proteinindhold og en god stivelseskvalitet, som i sidste ende giver dine kager en luftig, saftig og blød struktur, mens kiks og tærtebunde bliver sprøde med et godt knæk. Kage Hvedemel er høstet og malet i Danmark af stivelserig dansk vinterhvede, der netop har et lavt proteinindhold.

Kage Hvedemel eller Hvedemel?

Langt det meste bagværk egner sig bedst til én bestemt type hvedemel. Der findes en slags hvedemel til brød og en til kager. Hvedemel har derfor en stor betydning for dit bagværk. Almindeligt hvedemel med en god og høj glutenkvalitet er bedst til brød og gærdeje. Det høje proteinindhold i et bagestærkt hvedemel sikrer nemlig luftighed og lethed i dejen. Kage Hvedemel er rig på stivelse og har et lavt glutenindhold, der specifikt er beregnet til bagværk, som hæver med bagepulver, natron eller æg. Hvis du vil være sikker på, at din tærtedej ikke sprækker, småkagedejen ikke flyder ud og din crumble crumbler på den helt rigtige måde, så skal du vælge Kage Hvedemel, når du skal bage.

 

Bag blondie med blommer

Tips til at bage cookies

Husk altid at pisk smør og sukker godt, så undgår du de kedelige tørre cookies. Når melet kommes i, så skal der kun piskes til det er samlet – maks 15 sekunder og højst 30 sekunder. Pisker du for længe, bliver dine cookies bastante.

Husk at du kan fryse din cookiedej. Det giver dig mulighed for at servere friskbagte cookies, når du lyst – nemt og hurtigt. Kom dine cookie dough kugler på en plade eller i en form beklædt med bagepapir. Den skal kunne være i fryseren. Læg dem i fryseren i en times tid eller mere. Når de er lidt frosne, så kan cookiedejen lægges i en pose uden at klistre sammen. På den måde fylder de mindst i din fryser.

Få den bedste cookieopskrift her

Tips til den bedste tærtebund

Når du skal bage søde desserttærter og tærter generelt, så er målet noget helt andet, end når du bager brød. En tærtebund skal være sprød, smagfuld og porøs og uden store lufthuller og seje kanter.

For at opnå en tærtebund uden store lufthuller, så er det vigtigt at undgå at danne glutenstruktur undervejs i bagningen. Her skal du gå efter mel med et lavt proteinindhold, da proteinerne er gluten. Det er vigtigt, at du arbejder så lidt med dejen som muligt, da varmen og håndteringen fra fingrene ved at bruge håndkraft, vil igangsætte glutendannelsen væsentligt hurtigere. Det bedste er at bruge en foodprocessor, når du skal blande mel og smør til din tærtedej, og at du dernæst ganske let bearbejder og samler dejen med hænderne.

For bagenørden: Kom i gang med de udenlandske bageopskrifter

I mange udenlandske opskrifter, specielt amerikanske, bruges der en speciel type mel, nemlig Self Raising Flour. Som det engelske navn antyder, er melet tilsat bagepulver, så det er nemmere at bage med, og du får et mere luftigt resultat. Her kan du læse mere om forskellige meltyper. Med Kage Hvedemel kan du lave din egen version af dette mel. Du skal bruge:

200 g Valsemøllen Kage Hvedemel
2 tsk. bagepulver
¼ tsk. fint salt

Bland mel, bagepulver og salt sammen, og så har du din egen Self Raising Flour – lige klar til at eksperimentere og bage med. Husk at opbevare blandingen i en lufttæt beholder, så bagepulveret ikke mister sin virkning.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.