Bageskolen

Bageskolen

Bliv bagemester – med Kage Hvedemel

 

Det er faktisk noget af en kunst at bage luftige kager eller sprøde kiks. Det hemmelige trick ligger i, hvilken type mel, du bruger. Ja, du læste rigtigt. Hvis du bruger Valsemøllen Kage Hvedemel, når desserttærten skal bages, bedstemors yndlingssmåkager skal i ovnen eller lagkagen skal i hus, så er du faktisk rigtig godt på vej til at servere sprøde småkager og luftige kager.

Kager til en hver lejlighed - find opskrifter her

Hvorfor bage med Kage Hvedemel?

Der er mange faktorer, der spiller ind på det færdige bagværk: Dejen skal blandes på den rigtige måde, og både bagetiden og temperaturen skal være korrekt. Men når det handler om mel til fx lagkagebundesmåkager eller cookies, er melets stivelseskvalitet i kombination med hævemidlet af afgørende betydning for den luftige og saftige tekstur i det færdige bagværk. Jo bedre stivelseskvalitet, jo bedre resultat. Det er også vigtigt, at melet har et forholdsvist lavt proteinindhold. Hvis du bager med mel, der har et højt indhold af protein, vil det resultere i et sejt bid, uensartet krumme og for kraftig opbagning i kiks.

Med Kage Hvedemel får du kombinationen af et lavt proteinindhold og en god stivelseskvalitet, som i sidste ende giver dine kager en luftig, saftig og blød struktur, mens kiks og tærtebunde bliver sprøde med et godt knæk. Kage Hvedemel er høstet og malet i Danmark af stivelserig dansk vinterhvede, der netop har et lavt proteinindhold.

Kage Hvedemel eller Hvedemel?

Langt det meste bagværk egner sig bedst til én bestemt type hvedemel. Der findes en slags hvedemel til brød og en til kager. Hvedemel har derfor en stor betydning for dit bagværk. Almindeligt hvedemel med en god og høj glutenkvalitet er bedst til brød og gærdeje. Det høje proteinindhold i et bagestærkt hvedemel sikrer nemlig luftighed og lethed i dejen. Kage Hvedemel er rig på stivelse og har et lavt glutenindhold, der specifikt er beregnet til bagværk, som hæver med bagepulver, natron eller æg. Hvis du vil være sikker på, at din tærtedej ikke sprækker, småkagedejen ikke flyder ud og din crumble crumbler på den helt rigtige måde, så skal du vælge Kage Hvedemel, når du skal bage.

 

Bag blondie med blommer

Tips til at bage cookies

Husk altid at pisk smør og sukker godt, så undgår du de kedelige tørre cookies. Når melet kommes i, så skal der kun piskes til det er samlet – maks 15 sekunder og højst 30 sekunder. Pisker du for længe, bliver dine cookies bastante.

Husk at du kan fryse din cookiedej. Det giver dig mulighed for at servere friskbagte cookies, når du lyst – nemt og hurtigt. Kom dine cookie dough kugler på en plade eller i en form beklædt med bagepapir. Den skal kunne være i fryseren. Læg dem i fryseren i en times tid eller mere. Når de er lidt frosne, så kan cookiedejen lægges i en pose uden at klistre sammen. På den måde fylder de mindst i din fryser.

Få den bedste cookieopskrift her

Tips til den bedste tærtebund

Når du skal bage søde desserttærter og tærter generelt, så er målet noget helt andet, end når du bager brød. En tærtebund skal være sprød, smagfuld og porøs og uden store lufthuller og seje kanter.

For at opnå en tærtebund uden store lufthuller, så er det vigtigt at undgå at danne glutenstruktur undervejs i bagningen. Her skal du gå efter mel med et lavt proteinindhold, da proteinerne er gluten. Det er vigtigt, at du arbejder så lidt med dejen som muligt, da varmen og håndteringen fra fingrene ved at bruge håndkraft, vil igangsætte glutendannelsen væsentligt hurtigere. Det bedste er at bruge en foodprocessor, når du skal blande mel og smør til din tærtedej, og at du dernæst ganske let bearbejder og samler dejen med hænderne.

For bagenørden: Kom i gang med de udenlandske bageopskrifter

I mange udenlandske opskrifter, specielt amerikanske, bruges der en speciel type mel, nemlig Self Raising Flour. Som det engelske navn antyder, er melet tilsat bagepulver, så det er nemmere at bage med, og du får et mere luftigt resultat. Her kan du læse mere om forskellige meltyper. Med Kage Hvedemel kan du lave din egen version af dette mel. Du skal bruge:

200 g Valsemøllen Kage Hvedemel
2 tsk. bagepulver
¼ tsk. fint salt

Bland mel, bagepulver og salt sammen, og så har du din egen Self Raising Flour – lige klar til at eksperimentere og bage med. Husk at opbevare blandingen i en lufttæt beholder, så bagepulveret ikke mister sin virkning.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.