Lagkage med bær

Lagkage med friske bær vil helt sikkert være lækkert til fødselsdag, kaffebord eller andre dage, der kræver noget særligt, og som bare skal fejres. Kast dig over opskriften og imponer dine gæster til næste fest, hvad enten det er børn eller voksne.

Vi giver dig opskriften på den bedste lagkage med bær i lag med vaniljecreme og lagkagebunde. De lækre og luftige lagkagebunde er bagt med  Valsemøllen Kage Hvedemel, og opskriften på kagecreme er så nem, at alle kan være med. Fyld lagkagen med sæsonens friske bær og pynt kagen som du synes. Opskriften er udviklet af dygtige kagebogsforfatter Ditte Julie.

Se opskrift
lagkage med friske bær

Køkkentid
60 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Lagkage med bær: 5 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

12 personer

Vaniljecreme
30 g majsstivelse
3 dl sødmælk
3 æggeblommer
2 tsk vaniljepasta
3 spsk lyst rørsukker

Lagkagebund med citron
3 æg , str. M/L
175 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
70 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk bagepulver
70 g kartoffelmel
1 citron, saften heraf

Øvrige
4 dl piskefløde
Friske bær
Spiselige blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Vaniljecreme

  1. Rør maizenaen ud i 2 spsk. mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljepasta og sukkeret til blandingen.
  2. Rør det godt sammen til det er jævnt.
  3. Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
  4. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden.
  5. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker.
  6. Tag gryden af varmen, når cremen er kogt godt igennem.
  7. Hæld cremen over i en pose, og læg den på køl til den er helt kold (3-5 grader).

Lagkagebunde med citron

  1. Pisk æg, sukker og vaniljepasta til en meget luftig og tyk æggesnaps.
  2. Sigt hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i æggesnapsen, og vend det forsigtig sammen.
  3. Tilsæt citronsaft, og vend det forsigtigt sammen.
  4. Fyld dejen i en springform (22 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir.
  5. Bag kagen i midten af ovnen ved 180°C varmluft i ca. 25-30 minutter, til den giver efter ved let tryk.
  6. Lad bunden køle helt af i formen, inden du skærer den fri og fjerner bagepapiret.
  7. Del bunden i tre lige tykke dele med en savtakket kniv, så du har tre bunde i alt.

Samling

  1. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum.
  2. Pisk vaniljecremen lind(klumpefri).
  3. Vend forsigtig flødeskummen sammen med vaniljecremen.
  4. Hæld vaniljecremen i en sprøjtepose med en stor rund tylle.
  5. Afsæt toppe af vaniljecreme på bundene og stabel kagen.
  6. Pynt med bær og blomster.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.