Lag-på-lag kage med rabarber, pistacie og citron

Skøn og smagfuld lag-på-lag kage med rabarber, pistacie og citron. Dejlig sommerdessert.

Denne lag-på-lag kage har en fantastisk smagskombination af rabarber, pistacie og citron.

Se opskrift

Køkkentid
2 t.

Ventetid
12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Lag-på-lag kage med rabarber, pistacie og citron: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 10 - 12 personer

Rabarberkompot
1 vaniljestang
300 g rabarber
100 g sukker
1 økologisk citron, saft og skal

Rabarbermousse
1 blad husblas
1/2 portion rabarberkompot (ovenfor)
1 dl piskefløde

Citronmousse
1,5 blad husblas
2 økologiske citroner, saft (1 dl) og skal
70 g lyst rørsukker
1,5 dl piskefløde

Pistaciekiksebund
50 g grønne pistacienødder
150 g Kage Hvedemel
60 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
1 stort æg
1 nip salt

Pistaciemousse
3 blade husblas
100 g grønne pistacienødder
50 g flormelis
1 økologisk citron, saft og skal
200 g creme fraiche, 18%
3 dl piskefløde

I øvrigt
150 g god hvid chokolade
grøn pulverfarve
chokoladestave
finthakket pistacie
skovsyre

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Rabarberkompot

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
  2. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker.
  3. Bring vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, rabarber og citronskal og -saft i kog. Lad det herefter simre i 10 minutter. til rabarberne er møre og væden er kogt væk.
  4. Hæld halvdelen af kompotten i en silikoneform (16 cm i diameter), og stil den på frost i min. 3 timer. Resten af kompotten skal bruges til mousse.

Rabarbermousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Varm rabarberkompotten forsigtigt op igen.
  3. Tag gryden af varmen, og rør husblassen ud i den lune kompot.
  4. Blend kompotten lind, og pisk fløden til skum.
  5. Vend forsigtigt kompot og flødeskum sammen, gerne af flere omgange, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummet.
  6. Placer den frosne rabarberkompot i en større silikoneform (18 cm i diameter).
  7. Fordel rabarbermoussen over rabarberkompotten, og læg kagen på frost i min. 3 timer eller gerne natten over.

Citronmousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kog citronsaft, -skal og sukker ind i 5 minutter.
  3. Lad det svale lidt og rør husblassen ud heri.
  4. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt citronlagen i af flere omgange, så du ikke slår for meget luft ud af skummet.
  5. Placer den frosne rabarbermousse i en større silikoneform (20 cm i diameter).
  6. Fordel citronmoussen over rabarbermoussen, og læg kagen på frost i min. 3 timer eller gerne natten over.

Pistaciekiksebund

  1. Blend pistacienødderne til fint mel.
  2. Ælt alle ingredienser godt sammen og læg dejen på køl i 0,5-1 time.
  3. Varm dejen lidt op ved at ælte den med hænderne. Dejen kan godt være lidt porøs.
  4. Udrul dejen mellem to stykker bagepapir til 2-3 mm’s tykkelse.
  5. Fjern det ene stykke bagepapir, og stik kiksebunden ud med en kagering (20 cm i diameter).
  6. Bag bunden ved 210°C (varmluft 190°C) i ca. 15 minutter.
  7. Lad bunden køle helt af i formen.

Pistaciemousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Blend pistacienødder og flormelis til fint mel.
  3. Varm citronsaft og -skal forsigtigt op i en gryde.
  4. Rør husblas ud i den lune citronlage, og lad det svale.
  5. Bland creme fraiche og citron, og tilsæt pistaciemelet.
  6. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt blandingen heri – gerne af flere omgange, så du ikke slår for meget luft ud af skummet.
  7. Placer den frosne kage i midten af en større silikoneform (22 cm i diameter). Fordel pistaciemoussen langs kanten og henover den frosne kage, og placer pistaciebunden øverst med bunden opad. Pres bunden forsigtigt ned i moussen, og luk siderne til med pistaciemousse.
  8. Læg kagen på frost i min. 3-4 timer eller gerne natten over.

I øvrigt

  1. Temperer chokoladen og rør grøn pulverfarve i massen.
  2. Klip et stykke kageplast til, så det passer med kagens omkreds og er ca. 1 cm lavere end kagens højde. Klip også et stykke til chokoladestave. Smør chokoladen ud over kageplastet til kagens bånd.
  3. Befri kagen fra formen og kom chokoladebåndet omkring kagen.
  4. Smør resten af chokoladen udover det andet stykke kageplast og lave chokoladestave.
  5. Pynt kagen med chokoladestave, finthakket pistacie og skovsyre.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.