Marmormuffins

Marmormuffins kan laves i mange udgaver. Disse marmorerede muffins er med hindbærstøv for at give den karakteristiske farve. Ditte Julie har sammen med sin datter Karla været i køkkenet og pyntet med smagfuld smørcreme og hjemmelavet chokoladekrymmel.

Marmormuffins er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der gør dine muffins ikke bare svampede men også luftige, grunden er, at Kage Hvedemel indeholder mindre stivelse, end normal hvedemel.Fins mere information om Kage Hvedemel her.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Marmormuffins: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

12-15 stk.

Muffins
60 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
180 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1/2 øko. citron, saft og skal
2 store æg
1,75 dl sødmælk
2 tsk. hindbærstøv

Smørcreme
250 g smør, blødt
500 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Lidt pink pastafarve

Pynt
Chokoladepynt
50 g hvid chokolade
lidt bronzestøv

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Muffins

  1. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, salt og citronskal op i en røreskål.
  2. Rør det hele sammen gerne med en røremaskine eller el-mikser ved lav hastighed til det ligner små krummer.
  3. Slå æggene ud i en ny skål og rør dem sammen.
  4. Hæld sødmælk og citronsaft i æggene.
  5. Hæld æggeblandingen i dejen imens den kører, gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning.
  6. Del dejen i to portioner og rør hindbærstøv i den ene dej.
  7. Fordel skiftevis vaniljedejen og hindbærdejen i muffinsformene.
  8. Bag dem ved 210°C (varmluft 190°C) i 15-20 minutter.
  9. Lad dem køle af i formen.

Smørcreme 

  1. Pisk smørret igennem og tilsæt flormelis og vaniljesukker.
  2. Pisk herefter massen til en luftig smørcreme – tager 5-10 minutter.
  3. Tilsæt farve efter ønske.
  4. Kom cremen på sprøjtepose med en lille stjerne tylle og afsæt nogle små toppe på kagerne.

Pynt

  1. Blend chokoladen i en mini hakker og kom det herefter op i en frostpose.
  2. Tilsæt bronzestøv og ryst det godt sammen.
  3. Kom lidt chokoladepynt på de færdige muffins.

 

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.