Marmormuffins

Marmormuffins kan laves i mange udgaver. Disse marmorerede muffins er med hindbærstøv for at give den karakteristiske farve. Ditte Julie har sammen med sin datter Karla været i køkkenet og pyntet med smagfuld smørcreme og hjemmelavet chokoladekrymmel.

Marmormuffins er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der gør dine muffins ikke bare svampede men også luftige, grunden er, at Kage Hvedemel indeholder mindre stivelse, end normal hvedemel.Fins mere information om Kage Hvedemel her.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Marmormuffins: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

12-15 stk.

Muffins
60 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
180 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1/2 øko. citron, saft og skal
2 store æg
1,75 dl sødmælk
2 tsk. hindbærstøv

Smørcreme
250 g smør, blødt
500 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Lidt pink pastafarve

Pynt
Chokoladepynt
50 g hvid chokolade
lidt bronzestøv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Muffins

  1. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, salt og citronskal op i en røreskål.
  2. Rør det hele sammen gerne med en røremaskine eller el-mikser ved lav hastighed til det ligner små krummer.
  3. Slå æggene ud i en ny skål og rør dem sammen.
  4. Hæld sødmælk og citronsaft i æggene.
  5. Hæld æggeblandingen i dejen imens den kører, gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning.
  6. Del dejen i to portioner og rør hindbærstøv i den ene dej.
  7. Fordel skiftevis vaniljedejen og hindbærdejen i muffinformene.
  8. Bag dem ved 210°C (varmluft 190°C) i 15-20 minutter.
  9. Lad dem køle af i formen.

Smørcreme 

  1. Pisk smørret igennem og tilsæt flormelis og vaniljesukker.
  2. Pisk herefter massen til en luftig smørcreme – det tager 5-10 minutter.
  3. Tilsæt farve efter ønske.
  4. Kom cremen på sprøjtepose med en lille stjerne tylle og afsæt nogle små toppe på kagerne.

Pynt

  1. Blend chokoladen i en mini hakker og kom det herefter op i en frostpose.
  2. Tilsæt bronzestøv og ryst det godt sammen.
  3. Kom lidt chokoladepynt på de færdige muffins.

 

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.