Marmormuffins

Marmormuffins kan laves i mange udgaver. Disse marmorerede muffins er med hindbærstøv for at give den karakteristiske farve. Ditte Julie har sammen med sin datter Karla været i køkkenet og pyntet med smagfuld smørcreme og hjemmelavet chokoladekrymmel.

Marmormuffins er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der gør dine muffins ikke bare svampede men også luftige, grunden er, at Kage Hvedemel indeholder mindre stivelse, end normal hvedemel.Fins mere information om Kage Hvedemel her.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12-15 stk.

Muffins
60 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
180 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1/2 øko. citron, saft og skal
2 store æg
1,75 dl sødmælk
2 tsk. hindbærstøv

Smørcreme
250 g smør, blødt
500 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Lidt pink pastafarve

Pynt
Chokoladepynt
50 g hvid chokolade
lidt bronzestøv

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Muffins

  1. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, salt og citronskal op i en røreskål.
  2. Rør det hele sammen gerne med en røremaskine eller el-mikser ved lav hastighed til det ligner små krummer.
  3. Slå æggene ud i en ny skål og rør dem sammen.
  4. Hæld sødmælk og citronsaft i æggene.
  5. Hæld æggeblandingen i dejen imens den kører, gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning.
  6. Del dejen i to portioner og rør hindbærstøv i den ene dej.
  7. Fordel skiftevis vaniljedejen og hindbærdejen i muffinsformene.
  8. Bag dem ved 210°C (varmluft 190°C) i 15-20 minutter.
  9. Lad dem køle af i formen.

Smørcreme 

  1. Pisk smørret igennem og tilsæt flormelis og vaniljesukker.
  2. Pisk herefter massen til en luftig smørcreme – tager 5-10 minutter.
  3. Tilsæt farve efter ønske.
  4. Kom cremen på sprøjtepose med en lille stjerne tylle og afsæt nogle små toppe på kagerne.

Pynt

  1. Blend chokoladen i en mini hakker og kom det herefter op i en frostpose.
  2. Tilsæt bronzestøv og ryst det godt sammen.
  3. Kom lidt chokoladepynt på de færdige muffins.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.