Chokoladedrøm med hvid chokoladeglasur

Tiden nærmer sig for Valentins day, og derfor har vi fået Ditte Julie Jensen til at kreere en lækker chokoladedrøm med hvid chokoladecreme med lime – en ægte kærlighedskage. Denne kage kræver ikke, at du har en hjerteformet kageform, men derimod en springform og en firkantet bageform.

Ditte er kæmpe fan af at der er en anledning til at lave nogle skønne kærlighedskager, eller i hvert fald en masse skønne kager i kærlighedens tegn. Alle anledninger kan der kommer nogle skønne kager ud af. Den lækre chokoladedrøm kan selvfølgelig altid serveres, også selvom den ikke er formet som et hjerte.

Se opskrift
chokoladedrøm

Køkkentid
1 time

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladedrøm med hvid chokoladeglasur: 4 ud af 5 baseret på 16 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Hvid chokoladecreme med lime
2 blade husblas
185 g hvid chokolade
1 økologiske lime, fintrevet skal
4,5 dl piskefløde

Chokoladebunde
150 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
50 g god kakao
0,75 dl skyr
0,50 dl vand
160 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
et nip salt

Samling
10 friske hindbær
10-15 friske blåbær
lidt Rosa dust/støv
lidt guldstøv
rød skovsyrer

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme med lime

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål sammen med fint revet limeskal.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.
  3. Tilsæt straks den afdryppede og udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen.
  4. Hæld massen over i en ren skål og dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).
  5. Pisk chokoladefløden luftig med en elpisker og hæld chokoladecremen op i en sprøjtepose med en lille tylle med kurveflet.

Chokoladebunde

  1. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk ét æg ad gangen i smørcremen, og pisk godt mellem hvert æg (skrab evt. skålens sider ned mellem hvert æg).
  2. Rør kakao, skyr og vand sammen i en skål til en kakaopasta og pisk den herefter i smørcremen. De øvrige ingredienser sigtes i smørblandingen og vendes forsigtigt sammen.
  3. Hæld halvdelen af dejen op i en springform beklædt med bagepapir (ca. 18/20 cm i diameter) og den anden halvdel op i en firkantet form beklædt med bagepapir (20 x 20 cm).
  4. Bag bundene ved 170°C varmluft i ca. 30-45 min. Lad dem køle godt af. Befri kagerne fra formene og del den runde kage i to halvmåner, som er lige store.

Samling af chokoladedrøm

  1. Læg den firkantet kage på et fad (se stepbilleder), og placer en halvmåne på hver side af den firkantet kage, så det danner et hjerte.
  2. Fæstn halvmåner med lidt chokoladecreme.
  3. Dekorer hjertet med et kurvetflet af chokoladecremen.
  4. Pynt af med friske blåbær vendt i Rosa dust, lidt guldstøv og rød skovsyrer.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.