Chokoladedrøm med hvid chokoladeglasur

Tiden nærmer sig for Valentins day, og derfor har vi fået Ditte Julie Jensen til at kreere en lækker chokoladedrøm med hvid chokoladecreme med lime – en ægte kærlighedskage. Denne kage kræver ikke, at du har en hjerteformet kageform, men derimod en springform og en firkantet bageform.

Ditte er kæmpe fan af at der er en anledning til at lave nogle skønne kærlighedskager, eller i hvert fald en masse skønne kager i kærlighedens tegn. Alle anledninger kan der kommer nogle skønne kager ud af. Den lækre chokoladedrøm kan selvfølgelig altid serveres, også selvom den ikke er formet som et hjerte.

Se opskrift
chokoladedrøm

Køkkentid
1 time

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladedrøm med hvid chokoladeglasur: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Hvid chokoladecreme med lime
2 blade husblas
185 g hvid chokolade
1 økologiske lime, fintrevet skal
4,5 dl piskefløde

Chokoladebunde
150 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
50 g god kakao
0,75 dl skyr
0,50 dl vand
160 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
et nip salt

Samling
10 friske hindbær
10-15 friske blåbær
lidt Rosa dust/støv
lidt guldstøv
rød skovsyrer

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme med lime

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål sammen med fint revet limeskal.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.
  3. Tilsæt straks den afdryppede og udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen.
  4. Hæld massen over i en ren skål og dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).
  5. Pisk chokoladefløden luftig med en elpisker og hæld chokoladecremen op i en sprøjtepose med en lille tylle med kurveflet.

Chokoladebunde

  1. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk ét æg ad gangen i smørcremen, og pisk godt mellem hvert æg (skrab evt. skålens sider ned mellem hvert æg).
  2. Rør kakao, skyr og vand sammen i en skål til en kakaopasta og pisk den herefter i smørcremen. De øvrige ingredienser sigtes i smørblandingen og vendes forsigtigt sammen.
  3. Hæld halvdelen af dejen op i en springform beklædt med bagepapir (ca. 18/20 cm i diameter) og den anden halvdel op i en firkantet form beklædt med bagepapir (20 x 20 cm).
  4. Bag bundene ved 170°C varmluft i ca. 30-45 min. Lad dem køle godt af. Befri kagerne fra formene og del den runde kage i to halvmåner, som er lige store.

Samling af chokoladedrøm

  1. Læg den firkantet kage på et fad (se stepbilleder), og placer en halvmåne på hver side af den firkantet kage, så det danner et hjerte.
  2. Fæstn halvmåner med lidt chokoladecreme.
  3. Dekorer hjertet med et kurvetflet af chokoladecremen.
  4. Pynt af med friske blåbær vendt i Rosa dust, lidt guldstøv og rød skovsyrer.
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.