Pandekagelagkage – Bageblanding

Lav en nem og lækker pandekagelagkage med flødeskum og lækre bær. Bag pandekagerne med Valsemøllens Pandekager Bageblanding, så er der nemt og hurtigt lækre pandekager.

En pandekagelagkage er nem og enkel at lave, hvis du ikke er til de traditionelle lagkager, eller hvis du vil pifte pandekagerne lidt op. Pynt med sæsonens frugter og bær, så er der lækker lagkage på ingen tid. En skøn og sommerlig lagkage med både sødt og syre, der komplementerer hinanden skønt. Server den lækre lagkage til hverdag og fest, det vil glæde glæde store som små.

 

 

Se opskrift
pandekagelagkage

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 pandekagelagkage

Pandekager
1 ps. Valsemøllen Pandekager
6 dl. mælk
smør til stegning

Pandekagelagkage
ca. 300g jordbær marmelade
500 ml piskefløde
1 vaniljestang
250 g friske bær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Pandekager

  1. Hæld posens indhold i en skål og tilsæt mælk under omrøring.
  2. Pisk til dejen er jævn og lad den hvile i ca. 30 minutter.
  3. Smelt lidt smør eller margarine på en pande.
  4. Hæld ca. 1/2 dl dej på panden, og fordel dejen med en glidende håndbevægelse. Bag pandekagerne på begge sider til de er gyldne.

Pandekagelagkage

  1. Flæk vaniljestangen og drys kornene i fløden.
  2. Pisk piskefløden til flødeskum.
  3. Placer en pandekage på et fad og fordel først marmelade og dernæst flødeskum på pandekagen.
  4. Gør det samme med de næste pandekager indtil du har en høj lagkage.
  5. Placer en anelse marmelade og flødeskum på den øverste pandekage og pynt dernæst med friske bær.

Et godt tip: Vil du servere lækre pandekager lavet helt fra bunden i din pandekagelagkage? Hvis du vil lave opskriften på pandekager fra bunden, kan du finde opskriften her. Skal der laves ekstra hygge ud af pandekagerne, kan I bage små pandekager og lade gæsterne fylde deres egen lagkage. Lav forskellig fyld, som man selv kan vælge fra. Det vil helt sikkert bringe glæde!

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.