Når du elsker at bage

… vil du også elske at bage med Valsemøllen

Valsemøllen er for dig, der elsker at bage. Dig der bager hele tiden eller bare engang i mellem, til familien eller bare for dig selv. Med fokus på håndværket, de gode råvarer og den rendyrkede kærlighed til bagning, skaber vi produkter, der smager af mere.

Valsemøllens historie

Vores mølletraditioner og bageglæde stammer helt tilbage fra 1899, hvor Valsemøllen blev grundlagt. Dengang leverede vi mel til danske bagerier og i 1920’erne begyndte vi også at tilbyde vores mel til de danske familier under navnet Valsemøllen og senere hen Finax, nu er vi vendt tilbage til rødderne og hedder Valsemøllen igen.

Valsemøllens hovedkontor og største mølle ligger stadig på havnen i Esbjerg, hvor det hele startede, men siden har vi også fået møller i Køge og Svendborg. I dag er vi ca. 130 medarbejdere: Møllere, udviklingsbagere, laboranter, kontormedarbejdere og meget mere.

Vores 3 danske møller

Møllen i Esbjerg ligger lige der, hvor den første mølle blev bygget i 1899. Den har en smuk placering på havnen i Esbjerg. Her producerer vi ca. 90.000 tons mel og kerner årligt.

I 1989 udvidede vi med møllen i Køge, hvor vi i dag producerer vi ca. 60.000 tons mel og havregryn årligt.

Siden 2007 har møllen i Svendborg været en del af Valsemøllen, og her producerer vi årligt 10.000 tons af de traditionsrige Gule Ærter ® og havregryn.

Mere end bare mel

Dengang og nu har interessen for mad og nysgerrighed efter hele tiden at udvikle nye spændende kvalitetsprodukter altid været vores store passion. I over 100 år har vi været bannerfører for gode gammeldags mølletraditioner. Det der startede som en produktion af mel har igennem årene udviklet sig til i dag også at inkludere specialmel, brødblandinger, kageblandinger, morgenmad, frø og kerner,  samt et stort udvalg af glutenfri produkter – til lige præcis dig, der elsker at bage.

Find alle vores produkter her

Godt bagværk starter med godt håndværk

Hos Valsemøllen er vi med hele vejen fra mark over mølle og hjem til dig. Langt størstedelen af vores mel kommer fra korn, der er dyrket på danske marker, så turen fra mark over mølle hjem til dig er så kort som mulig. På den måde kan du være sikker på, at transporten af dit mel udleder så lidt CO2 som muligt, og at kornet er dyrket uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler som round-up.

Læs om bæredygtighed hos Valsemøllen

Vores mission og vision

Siden 1899 har missionen hos Valsemøllen været den samme, nemlig at male korn til kvalitetsprodukter med omtanke for vores omgivelser. Klimavenlighed og sundhed er og bliver en del af vores DNA, og skridt for skridt, produkt for produkt, arbejder vi for at blive endnu bedre.

Og visionen er enkel: “Sundere mel dyrket bæredygtigt i Danmark”

Vi vil kun producere produkter, som vi ville give til vores egne børn. For os betyder det produkter med fokus på kvalitet, smag og naturlige ingredienser. Vi stiler mod, at 90% af kornet til Valsemøllens produkter skal være dyrket, høstet og malet i Danmark – og altid med omtanke for mennesker, miljø og klima.

Plantebaserede produkter

Langt de fleste af vores produkter er plantebaserede, og det vil de blive ved med at være. Danskerne er allerede gode til at spise korn i form af bl.a. havregryn og rugbrød, hvilket vi elsker, da der indeholder en masse gode mineraler, vitaminer og næring. Korn er derfor en vigtig del af kosten, især når den også er fuldkorn. Fuldkorn er nemlig godt for både krop og klima, og derfor har vi fokus på fuldkorn, når vi samarbejder med Fuldkornspartnerskabet.

Få inspiration til at bage med fuldkorn