Når du elsker at bage

… vil du også elske at bage med Valsemøllen

Valsemøllen er for dig, der elsker at bage. Dig der bager hele tiden eller bare engang i mellem, til familien eller bare for dig selv. Med fokus på håndværket, de gode råvarer og den rendyrkede kærlighed til bagning, skaber vi produkter, der smager af mere.

Valsemøllens historie

Vores mølletraditioner og bageglæde stammer helt tilbage fra 1899, hvor Valsemøllen blev grundlagt. Dengang leverede vi mel til danske bagerier og i 1920’erne begyndte vi også at tilbyde vores mel til de danske familier under navnet Valsemøllen og senere hen Finax, nu vender vi tilbage til rødderne og hedder Valsemøllen igen. Valsemøllens første mølle ligger stadig på havnen i Esbjerg, men siden starten har vi udvidet med møller i Køge og Svendborg, der huser ca. 130 medarbejdere, der arbejder som møllere, bagere, laboranter eller kontormedarbejdere.

Vores 3 danske møller

Møllen i Esbjerg er den første mølle fra 1899, der har den smukke placering på havnen i Esbjerg. Her producerer vi ca. 90.000 tons mel og kerner årligt.

I 1989 blev virksomheden udvidet til møllen i Køge. På møllen producerer vi ca. 60.000 tons mel og havregryn årligt.

Siden 2007 har møllen i Svendborg været en del af Valsemøllen, og producerer årligt 10.000 tons af de traditionsrige Gule Ærter ® og havregryn.

Mere end bare mel

Dengang og nu har interessen for mad og nysgerrighed efter hele tiden at udvikle nye spændende kvalitetsprodukter altid været vores store passion. I over 100 år har vi været bannerfører for gode gammeldags mølletraditioner. Det der startede som en produktion af mel har igennem årene udviklet sig til i dag også at inkludere specialmel, brødblandinger, kageblandinger, morgenmad, frø og kerner,  samt et stort udvalg af glutenfri produkter – til lige præcis dig, der elsker at bage.

Find alle vores produkter her

Godt bagværk starter med godt håndværk

Hos Valsemøllen er vi med hele vejen fra mark over mølle og hjem til dig. Vi har et ønske om, at størstedelen af vores mel, skal stamme fra danske marker. Derfor samarbejder vi med de bedste danske landmænd, der sikrer den bedste kvalitet.

Når det kommer frem til møllen tester vi 90 % af kornet i vores egne laboratorier, så vi sikrer den bedste kvalitet. Samtidig forbedre vi også hele tiden vores teknikker i møllerne, så du i sidste ende, kan bage godt bagværk uden bekymringer.

Læs om bæredygtighed hos Valsemøllen

Vores mission og vision

Siden 1899 har missionen hos Valsemøllen været den samme, nemlig at male korn til kvalitetsprodukter med omtanke for vores omgivelser. Klimavenlighed og sundhed er og bliver en del af vores DNA, og skridt for skridt, produkt for produkt, arbejder vi for at blive endnu bedre.

Og visionen er enkel: “Sundere mel dyrket bæredygtigt i Danmark”

Vi vil kun producere produkter, som vi ville give til vores egne børn. For os betyder det produkter med fokus på kvalitet, smag og naturlige ingredienser. Vi stiler mod, at 90% af kornet til Valsemøllens produkter skal være dyrket, høstet og malet i Danmark – og altid med omtanke for mennesker, miljø og klima.

Plantebaserede produkter

Langt de fleste af vores produkter er plantebaserede, og det vil de blive ved med at være. Danskerne er allerede gode til at spise korn i form af bl.a. havregryn og rugbrød, hvilket vi elsker, da der indeholder en masse gode mineraler, vitaminer og næring. Korn er derfor en vigtig del af kosten, især når den også er fuldkorn. Fuldkorn er nemlig godt for både krop og klima, og derfor har vi fokus på fuldkorn, når vi samarbejder med Fuldkornspartnerskabet.

Få inspiration til at bage med fuldkorn
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.