Klassiske pølsehorn

Hvis du også elsker de klassiske pølsehorn bagt med bløddej, har vi lavet en skøn opskrift til dig. De er nemme at bage, og så smager de skønt.

Vi må indrømme, at vi elsker de bløde, klassiske pølsehorn. Den bløde og saftige dej passer skønt til de saftige lidt salte pølser. Bag disse pølsehorn til hverdag og fest. Alle elsker den skønne snack, der kan spises af både store og små. Server dem til børnefødseldagen, i madpakken eller når turen går ud i det fri. De er nemlig både nemme at bage, og så er de gode at have med på farten.

Se opskrift
klassiske pølsehorn

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 20 stk.

25 g gær
2½ dl mælk (gerne sødmælk)
500 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
50 g smør (blød)
50 g sukker
10 g salt
1 æg
16 små el. 8 almindelige pølser
Ketchup

Sådan gør du

  1. Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt dejen i ca. 10 minutter enten i hånden eller på mellemste hastighed på din køkkenmaskine til dejen er blank og lind.
  3. Lad dejen hæve hvile tildækket i 10 minutter. Del dejen i 2 og rul hvert dejstykke ud i en cirkel på ca. 30 cm i diameter. Skær hvert dejstykke i 8 trekanter.
  4. Smør den brede ende af hver trekant med ketchup, og læg en pølse ovenpå. Rul til pølsehorn, og sæt på en plade med bagepapir.
  5. Lad de klassiske pølsehorn hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  6. Pensl pølsehornene med æg eller vand. Bag dem ved 220°C (varmluft 200°C)  i ca. 9-12 minutter, eller til de er gyldne.
  7. Lad pølsehornene køle af på en rist.

Et godt tip: De klassiske pølsehorn er bagt med en bløddej. Dejen kan også sagtens bruges til pizzasnegle eller små pizzaboller. Lav en stor portion dej, og fyld fryseren på med en masse små snack. Ønsker du bagværk med fuldkorn, har vi også skønne opskrifter på fx grove pølsehorn eller pølsehorn med fuldkorn og sesam.