Grove pølsehorn

Nemme grove pølsehorn med masser af smag. De er bagt med fuldkornshvedemel, så de mætter i længere tid. Perfekte i madpakken eller til den lille sult.

Grove pølsehorn er børnenes favorit! Opskriften er lækker og nem, så alle kan lave dem. Pølsehornene bagt med fuldkornshvedemel, der skaber en god mæthedsfornemmelse. De er gode i madpakken eller som snack, når sulten melder sig. Pølsehornene kan fryses ned, så lav endelig en stor portion.

Se opskrift
grove pølsehorn

Køkkentid
35 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grove pølsehorn: 3 ud af 5 baseret på 14 anmeldelser

Opskrift

til 16 pølsehorn

25 g gær
2½ dl lunkent vand (ca. 30 C)
1 æg (stuetemperatur)
40 g sukker
5 g salt
100 g smør (blødt)
200 g Valsemøllen Dansk Fuldkornshvedemel
400 g Valsemøllen Dansk Hvedemel eller Valsemøllen Øko Manitoba Hvedemel
8 pølser
Ketchup

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør sammen.
  3. Ælt dejen godt ved middelhastighed på røremaskine i ca. 12 min., til dejen er glat og elastisk.
  4. Del dejen i 2 lige store stykker. Form de 2 stykker dej lidt runde og lad dem hvile i 5-10 minutter tildækket med fugtig viskestykke.
  5. Rul eller tryk dejen ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
  6. Del hvert dejstykke i 8 slices, og halver de 8 pølser, så du har 16 stykker. Kom lidt ketchup på den del, der er bredest, og læg en pølse på.
  7. Pak pølsen ind ved at rulle dejen sammen. Læg pølsehornene på bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
  8. Pensl pølsehornene med vand eller æg, og bag dem ved 230˚C (varmluft 210°C) i ca. 10 minutter.