Energibar med chiafrø

Lav nemt din egen energibar. Perfekt til en hurtig snack, et nemt træningsmåltid eller en godbid efter den lange løbetur. Forkæl dig selv med en lækker energibar fyldt med gode ting.

En energibar eller rawbar med dadler og kakao er nem selv at lave. De smager sødt og er fyldt med god energi uden tilsat sukker. De tørrede frugter giver baen en god og blød konsistens, der kan finde om en figenstang. Spis den sundere snack, når den lille sult melder sig. Det er perfekt at have med på farten, eller som et sødt indslag efter aftensmaden.

Se opskrift
energibar

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Energibar med chiafrø: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

ca. 25 små energibar

20 stk. tørrede dadler
5 stk. tørrede abrikoser
Ca. ½ dl vand
2 spsk. god kakaopulver
50 g kokos og lidt til drys
50 g Økologiske havregryn
50 g hakkede mandler
45 g Valsemøllen økologiske Chiafrø (1/4 pose)

Sådan gør du

  1. Blend dadler, abrikoser og vand til en fin masse.
  2. Rør massen sammen med de øvrige ingredienser i en røremaskine eller ælt i skål med hånden.
  3. Fordel massen i et fad beklædt med bagepapir, og pres massen ud til ca. 1 cm. tykkelse.
  4. Glat overfladen og drys med kokos.
  5. Stilles på køl i ca. 1 time. Skær massen ud i små barer.
  6. Opbevar dem på køl, de kan med fordel pakkes ind i madpapir så de er klar til den lille sult

Et godt tip: Barerne kan også sagtens trilles til dadelkugler, så du har små, søde snacks der kan spises i stedet for fx havregrynskugler. Mangler du flere lækre, mættende snacks til farten? Så prøv vores nemme energibarer med hampefrø og solsikkekerner. Eller hvad med vores lækre rugsnack med chokolade og mandler? En snack der mætter og giver energi er altid skønt at have klar, så du mister energi til dagen. Prøv ellers en masse andre af vores opskrifter på sunde snacks i vores opskriftsunivers.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.