Glutenfri knækbrød

Dette glutenfri knækbrød er mindst ligeså godt, som det hjemmelavede knækbrød du kender. De er med fyldt med havreklid, frø og kerner, der hjælper på den lille sult.

Glutenfri knækbrød er mindst lige så gode som helt traditionelle knækbrød, hvor der er tilsat hvedemel. Vi deler her Maria Vestergaard’s lækre opskrift på sprøde hvedefri knækbrød, hun har udviklet til os. Knækbrød er altid gode som en lille snack, fx til eftermiddagshyggen eller til supplement til aftensmaden.  Knækbrødene er også lækre med en lille skive brieost på.

Se opskrift
glutenfri knækbroed

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Bland havreklid, hørfrø, sesamfrø, salt og bagepulver sammen i en skål.
  2. Tilsæt æg, olie og vand og rør godt rundt i dejen.
  3. Del dejen i to. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir med en kagerulle. Smør evt. den ene side af bagepapiret med olie, så dejen ikke hænger fast.
  4. Placer bagepapiret med knækbrød på en bageplade, og skær forsigtigt små firkanter ud i dejen.
  5. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 200 °C varmluft i ca. 15- 20 minutter, eller til knækbrødene er gyldne.

Tip: Hvis du ikke er glutenallergiker, men blot ønsker at skære ned på mængden af gluten, du indtager, kan du sagtens benytte Valsemøllen Havreklid, da havre ikke indeholder gluten. Men hvis du skal bage til en glutenallergiker anbefaler vi at bruge glutenfri havregryn, der er fremstillet af specialdyrket havre, hvor opblanding med andre kornarter helt er udelukket.

 

glutenfri knækbrød