Nemme energibarer med hampefrø og solsikkekerner

Frø og kerner er super gode som mellemmåltid, da de mætter godt. Derfor er disse energibarer perfekte som snack, når den lille sult trænger sig på. De er nemlig fyldt med frø, gryn og nødder, og så er de sødet med dadler. Det betyder, at barerne er helt uden tilsat sukker, men de smager stadig skønt og sødt. Lav en portion energibarer, så du altid har en snack klar. Barerne er nemlig perfekte i madpakken eller tasken, og hele familien vil elske dem!

Se opskrift
energibarer

Køkkentid
20 min.

Ventetid
25-30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10-12 stk.

5 spsk. æblemos
10 bløde dadler, uden sten
2 æg
2 spsk. tahin
50 g mandler, grofthakkede
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
2 dl Valsemøllen Økologiske Finvalsede Havregryn
1 dl Valsemøllen Økologiske hirseflager
½ dl Valsemøllen Økologiske hampefrø
1¼ dl Valsemøllen Økologiske solsikkekerner
1 nip salt

Pynt (valgfrit)
25 g mørk chokolade
2 spsk. frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  1. Blend æblemos, dadler, æg og tahin godt sammen.
  2. Bland mandler, kanel, kardemomme, havregryn, hirse, hampefrø, solsikkekerner og salt sammen i en skål og rør de våde ingredienser i.
  3. Rør dejen godt sammen og fordel den i en form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
  4. Sæt formen i ovnen ved 175 grader varmluft og bag dejen i ca. 25-30 minutter.
  5. Lad massen køle helt af i formen og skær den derefter ud i små barer.
  6. Smelt chokoladen i en lille gryde og pynt barerne, som du lyster. Drys derefter med frysetørrede hindbær.
  7. Opbevar barerne i en kagedåse på køl – de kan holde ca. 1 uge på køl.