Nemme energibarer med hampefrø og solsikkekerner

Frø og kerner er super gode som mellemmåltid og i denne lækre energibaropskrift, vil én måske ikke være nok.

Ditte Ingemann har samlet en masse lækre frø og kerner til denne energibar som er et perfekt mellemmåltid, da den både mætter og smager fantastisk.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
25-30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10-12 stk.

5 spsk. æblemos
10 bløde dadler, uden sten
2 æg
2 spsk. tahin
50 g mandler, grofthakkede
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
2 dl havregryn
1 dl Finax Økologiske hirseflager
½ dl Finax Økologiske hampefrø
1¼ dl Finax Økologiske solsikkekerner
1 nip salt

Pynt (valgfrit):
25 g mørk chokolade
2 spsk. frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

  1. Blend æblemos, dadler, æg og tahin godt sammen.
  2. Bland mandler, kanel, kardemomme, havregryn, hirse, hampefrø, solsikkekerner og salt sammen i en skål og rør de våde ingredienser i.
  3. Rør dejen godt sammen og fordel den i en form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
  4. Sæt formen i ovnen ved 175 grader varmluft og bag dejen i ca. 25-30 minutter.
  5. Lad massen køle helt af i formen og skær den derefter ud i små barer.
  6. Smelt chokoladen i en lille gryde og pynt barerne, som du lyster.
  7. Drys derefter med frysetørrede hindbær.
  8. Opbevar barerne i en kagedåse på køl – de kan holde ca. 1 uge på køl.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.