Crackers med hampefrø

Lækre sprøde crackers bagt på speltmel. Fyldt med hampefrø, som giver en delikat nøddesmag til knækbrødet.

Lækre sprøde crackers med hampefrø og speltmel. De er nemme at lave og smager som en drøm. Hampefrøene giver en delikat nøddesmag til knækbrødet. De sprøde crackers med hampefrø kan bruges til den lille sult eller som tilbehør til en lækker tapas. Velbekomme!

Se opskrift
crackers

Køkkentid
15 min.

Ventetid
18 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

50 crackers

45 g Valsemøllen Økologiske Hampefrø
250 g blandede kerner (græskar, sesam, solsikke, hørfrø)
300 Valsemøllen Speltmel Sigtet (kan erstattes med glutenfrit mel eks. havremel, rismel, majsmel og durra)
1 tsk. bagepulver
2,5 tsk. salt
2 dl. vand
½ dl rapsolie
1 æg

Sådan gør du

  1. Bland frø, kerner, mel, bagepulver og salt godt sammen.
  2. Tilsæt vand, olie og æg i, og ælt det godt sammen.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen her på.
  4. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og rul dejen ud med en kagerulle.
  5. Rul dejen ud i ca. 0,5 cm. tykkelse.
  6. Skær dejen i firkanter, i den ønskede størrelse.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i  ca. 15-18 minutter, indtil crackersne er lysebrune og sprøde.
  8. Lad dem køle af og opbevar i en lufttæt beholder/dåse.