Müslibar med kerner

Hjemmelavet müslibar med kerner der smager helt fantastisk. De kan bruges til at pifte madpakken op, eller som en god eftermiddags snack. Du kan variere med både kerner, gryn og frø, alt efter hvad du bedst kan lide og hvad du bor i dit køkken.

Se opskrift
Müslibar med kerner

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Müslibar med kerner: 5 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

ca. 20 stk.

100 g mandler
100 g hasselnødder
1 dåse kondenseret mælk (350 g)
100 g Valsemøllen rugerner– klar til brug (eller 100 g forkogte hvede- eller bygkerner)
50 g Valsemøllen Økologiske Hørfrø
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
4 spsk. Kokosmel
150 g havregryn
Evt. lidt tørret frugt skåret i små stykker (abrikoser, dadler, figner)

Sådan gør du

 

  1. Hak mandler og hasselnødder groft.
  2. Lun mælken i en gryde, eller i en mikroovn, den må ikke koge.
  3. Tilsæt de hakkede nødder, hørfrø, solsikkekerner, kerner og kokosmel i den lune kondenserede mælk.
  4. Rør rundt, og tilsæt havregrynene lidt af gangen.
  5. Rør rundt til konsistensen er sej, men stadig våd og klistret.
  6. Kom hele blandingen i et fad ca. 20×30 cm, beklædt med bagepapir.
  7. Kom lidt vand på hænderne og glat blandingen ud.
  8. Bag müslimassen ved 125 °C i ca. 45 min.
  9. Lad den køle af i ca. et kvarter, og skær kagen i passende stykker.
  10. Pak dem ind i madpapir når de er kolde og opbevar dem i en kagedåse.