Blåbærmuffins med fuldkorn

Disse skønne og smagfulde blåbærmuffins bliver revet væk hjemme hos Ditte Julie, når hun går i køkkenet og bager. Disse muffins er uden sukker og perfekte til både børn og barnlige sjæle der gerne vil have en snack der mætter.

Ditte Julie har leget med ValsemøllenHvid Hvede fuldkornsmel og lavet lækre muffins, der ikke bare er søde men også fulde af fuldkorn. Valsemøllen Hvid Hvede fuldkornsmel er lys i farven som almindelig hvedemel, men samtidig rig på kostfibre som i almindelig fuldkornsmel, da alle skaldele bevares via en specieludviklet formalingsteknik.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15-20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12 muffins

1 vaniljestang
200 g sukker eller Sukrin Gold
60 g blødt smør
180 g Valsemøllen Hvid Hvede fuldkornsmel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
2 æg, str. M/L
1,75 dl sødmælk
125 g friske blåbær
2 håndfuld Valsemøllen Økologiske Sesam

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og bland det med lidt af sukrinen.
  2. Kom smør, sukrin, vaniljesukrin, hvid hvede fuldkornsmel, bagepulver og salt op i en skål, og rør (gerne med en røremaskine eller el-mikser) det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer.
  3. Slå æggene ud i en skål og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk.
  4. Når blandingen i skålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i skålen, imens der fortsat røres. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning.
  5. Fordel dejen i 12 muffinsforme (gerne en fast muffinsform med muffinspapir i). Kom ca. 4-5 friske blåbær i hver muffin og drys overfladen med sesam.
  6. Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle af i formen

 

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.