Grovboller med grøntsager – Valsemøllen brødblanding

Lavt nemt og enkelt lækre grovboller med grøntsager af Valsemøllen Grovbolleblanding.

Lækre saftige og smagfulde grovboller med fuldkorn og grøntsager med Valsemøllen Grovbolleblanding. Perfekte til sandwichboller, ungernes madpakke eller gnavebolle til mellemmåltidet.

Se opskrift
grovboller med grøntsager

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 20 boller

1 ps. Valsemøllen Grovboller – Brødblanding
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
ca. 5 dl lunkent vand  (30°C)
2 store gulerødder
½ squash
1 cm frisk ingefær (eller 1 tsk. stødt ingefær)
1 tsk. gurkemeje

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Riv grøntsagerne og tilsæt dem sammen med gurkemeje til bolledejen, ælt det sammen.
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
  5. Form grovbollerne som store sandwichboller eller mindre gnaveboller.
  6. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  7. Pensl med æg og drys med solsikkekerner
  8. Bag bollerne ved 220˚C (varmluft 200 °C) i ca. 10-20 minutter, alt efter hvor store bollerne er formet

Har du ikke en Valsemøllen Bolleblanding ved hånden, kan du lave din bløddej selv fra bunden, få opskriften her.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.