Fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado

Server fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado som en let aftensmad eller forret. En smagfuld ret med inspiration fra Mellemøsten.

Med inspiration fra det mellemøstlige køkken har vi udviklet en nem opskrift på fladbrød, som er enkle, flade madbrød, der steges på en pande.

Fladbrødene kan fx spises med hummus på toppen, som også er en klassisk ret fra Mellemøsten, der også ofte bliver brugt som dip. Du kan ofte finde halloumi i det mellemøstlige køkken, og i denne ret steger vi det, så det får en varm sprød kant.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte. Find flere af Maria Charlottes opskrifter her. 

Se opskrift
Fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 stk. fladbrød med fyld

Fladbrød

300 ml sødmælk
25 g gær
1 spsk. sukker
2 spsk. olivenolie
450 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk. flagesalt

Fyld

500 g halloumi
2 avocadoer
400 g hummus
1 granatæble, kernerne
1 bundt mynte
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 

  1. Lun mælken til lillefingervarm, og opløs gæren heri i en røremaskine eller i en skål.
  2. Tilsæt sukker og olivenolie.
  3. Tilsæt mel og salt, og ælt det hele godt sammen til en homogen, glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i en time på køkkenbordet.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 8 stykker.
  5. Form hvert stykke til en rund kugle, og rul i alt 8 fladbrød ud på et meldrysset bord med en diameter på 18-20 cm. afhængig af din pandes størrelse.
  6. Steg de udrullede fladbrød på en rygende varm pande til de tager farve og får gyldne pletter. Vend fladbrødet, og steg det ligeledes på den anden side.
  7. Skær halloumi i skiver, pensl alle flader med lidt olivenolie og steg dem på en grillpande ved meget høj varme 1-2 minutter på hver side.
  8. Skær avocado i skiver.
  9. Smør hvert fladbrød med hummus, top med stegt halloumi, avocadoskiver, granatæblekerner og mynte. Krydr med salt og peber.

Et godt tip: Skal det gå hurtigt, kan du bage fladbrødene i ovnen. Varm ovnen op til 250° varmluft, med plader eller bagesten i.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.