Fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado

Server fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado som en let aftensmad eller forret. En smagfuld ret med inspiration fra Mellemøsten.

Med inspiration fra det mellemøstlige køkken har vi udviklet en nem opskrift på fladbrød, som er enkle, flade madbrød, der steges på en pande.

Fladbrødene kan fx spises med hummus på toppen, som også er en klassisk ret fra Mellemøsten, der også ofte bliver brugt som dip. Du kan ofte finde halloumi i det mellemøstlige køkken, og i denne ret steger vi det, så det får en varm sprød kant.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte. Find flere af Maria Charlottes opskrifter her. 

Se opskrift
Fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 stk. fladbrød med fyld

Fladbrød

300 ml sødmælk
25 g gær
1 spsk. sukker
2 spsk. olivenolie
450 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk. flagesalt

Fyld

500 g halloumi
2 avocadoer
400 g hummus
1 granatæble, kernerne
1 bundt mynte
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 

  1. Lun mælken til lillefingervarm, og opløs gæren heri i en røremaskine eller i en skål.
  2. Tilsæt sukker og olivenolie.
  3. Tilsæt mel og salt, og ælt det hele godt sammen til en homogen, glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i en time på køkkenbordet.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 8 stykker.
  5. Form hvert stykke til en rund kugle, og rul i alt 8 fladbrød ud på et meldrysset bord med en diameter på 18-20 cm. afhængig af din pandes størrelse.
  6. Steg de udrullede fladbrød på en rygende varm pande til de tager farve og får gyldne pletter. Vend fladbrødet, og steg det ligeledes på den anden side.
  7. Skær halloumi i skiver, pensl alle flader med lidt olivenolie og steg dem på en grillpande ved meget høj varme 1-2 minutter på hver side.
  8. Skær avocado i skiver.
  9. Smør hvert fladbrød med hummus, top med stegt halloumi, avocadoskiver, granatæblekerner og mynte. Krydr med salt og peber.

Et godt tip: Skal det gå hurtigt, kan du bage fladbrødene i ovnen. Varm ovnen op til 250° varmluft, med plader eller bagesten i.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.