Fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado

Server fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado som en let aftensmad eller forret. En smagfuld ret med inspiration fra Mellemøsten.

Med inspiration fra det mellemøstlige køkken har vi udviklet en nem opskrift på fladbrød, som er enkle, flade madbrød, der steges på en pande.

Fladbrødene kan fx spises med hummus på toppen, som også er en klassisk ret fra Mellemøsten, der også ofte bliver brugt som dip. Du kan ofte finde halloumi i det mellemøstlige køkken, og i denne ret steger vi det, så det får en varm sprød kant.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte. Find flere af Maria Charlottes opskrifter her. 

Se opskrift
Fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

8 stk. fladbrød med fyld

Fladbrød

300 ml sødmælk
25 g gær
1 spsk. sukker
2 spsk. olivenolie
450 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk. flagesalt

Fyld

500 g halloumi
2 avocadoer
400 g hummus
1 granatæble, kernerne
1 bundt mynte
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 

  1. Lun mælken til lillefingervarm, og opløs gæren heri i en røremaskine eller i en skål.
  2. Tilsæt sukker og olivenolie.
  3. Tilsæt mel og salt, og ælt det hele godt sammen til en homogen, glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i en time på køkkenbordet.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 8 stykker.
  5. Form hvert stykke til en rund kugle, og rul i alt 8 fladbrød ud på et meldrysset bord med en diameter på 18-20 cm. afhængig af din pandes størrelse.
  6. Steg de udrullede fladbrød på en rygende varm pande til de tager farve og får gyldne pletter. Vend fladbrødet, og steg det ligeledes på den anden side.
  7. Skær halloumi i skiver, pensl alle flader med lidt olivenolie og steg dem på en grillpande ved meget høj varme 1-2 minutter på hver side.
  8. Skær avocado i skiver.
  9. Smør hvert fladbrød med hummus, top med stegt halloumi, avocadoskiver, granatæblekerner og mynte. Krydr med salt og peber.

Et godt tip: Skal det gå hurtigt, kan du bage fladbrødene i ovnen. Varm ovnen op til 250° varmluft, med plader eller bagesten i.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.