Nem og lækker salat med fuldkorn

Det er nemt at lave en lækker salat med Valsemøllen klar til brug kerner, lidt fyld og en god dressing!

Se opskrift
Perlebygsalat

Køkkentid
20 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer
  • 1 pose Valsemøllen klar til brug fuldkorns perlebyg eller Valsemøllen klar til brug rugkerner
  • 500 g ærtebælge
  • 3-4 gulerødder
  • 1 par store håndfulde persille
  • Lidt frisk mynte, eller anden krydderurt

Dressing: 1 spsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike, 1/4 dl. olie, saft fra 1 lime, 1 tsk. honning, salt og peber

  1. Hæld kogende vand over Valsemøllen klar til brug kerner og lad dem stå at trække i 5 min.
  2. Hæld vandet fra og køl dem af.
  3. Pil ærter fra ærtebælge og skræl gulerødder og skær dem i små stykker.
  4. Hak persille, mynte og mandler groft.
  5. Bland ærter, gulerødder, persille, mynte og mandler med bygkernerne.
  6. Bland alle ingredienser til dressingen og smag til – tilsæt evt. mere alt efter smag.
  7. Vend det hele sammen, og opbevar salaten i køleskabet indtil servering.