Rugsnacks med chokolade og mandler

Pep madpakken op med disse lækre rugsnacks med chokolade og mandler - med andre ord groft og sundt rugbrød med et sødt twist.

Fuldkorn til maven behøver ikke være hverken tungt, tørt eller kedeligt! Prøv at bage disse herlige rugsnacks med rugkerner, rugmel, mørk chokolade og knas fra hakkede mandler. Tag dem med i madpakken eller smid dem i tasken på vej til sport eller på tur i skoven.

Se opskrift
Rugsnack med chokolade og mandler

Køkkentid
30 min.

Ventetid
90 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugsnacks med chokolade og mandler: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 12 stk.

100 g Valsemøllen Danske Skårne Rugkerner
20 g gær
3 dl lunkent vand
200 g Valsemøllen Dansk Rugmel
1 spsk. kakao
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
200 g mørk chokolade
100 g mandler
Vand til pensling
Valsemøllen Økologiske Chiafrø

Fremgangsmåde

  1. Kom skårne rugkerner i en gryde med kogende vand. Kog dem op og lad dem koge i et par minutter. Sluk
    og lad dem trække i 30 minutter. Afdryp, hvis der er overskydende væske.
  2. Rør gæren ud i lunkent vand – ca. 37 grader.
  3. Rør rugmel og salt i gær og vand. Massen er klistret. Kom rugkerner i og rør kakao, salt og sukker i.
  4. Hak chokolade og mandler og rør begge dele i dejen.
  5. Læg bagepapir på en bageplade, sæt klatter af dej med en våd ske på pladen og drys dem med chiafrø.
  6. Lad dem hæve i 45-60 minutter.
  7. Bag rugsnacks’ne ved 180 grader, varmluft i ca. 20 minutter. Afkøl på en rist og nyd dem indenfor 1-2 dage.

TIP: Hvis du vil, kan du undlade sukkeret. Rugsnacks’ne kan sagtens fungere uden.

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.