Rugsnacks med chokolade og mandler

Pep madpakken op med disse lækre rugsnacks med chokolade og mandler – med andre ord groft og sundt rugbrød med et sødt twist. Selvom de smager syndigt, er de proppet med fuldkorn.

Fuldkorn til maven behøver nemlig ikke at være hverken tungt, tørt eller kedeligt! Prøv at bage disse herlige rugsnacks med rugkerner, rugmel, mørk chokolade og knas fra hakkede mandler. Og så er de nemme at bage! Tag dem med i madpakken eller smid dem i tasken på vej til sport eller på tur i skoven.

Se opskrift
Rugsnack med chokolade og mandler

Køkkentid
30 min.

Ventetid
90 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugsnacks med chokolade og mandler: 4 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

100 g Valsemøllen Danske Skårne Rugkerner
20 g gær
3 dl lunkent vand
200 g Valsemøllen Dansk Rugmel
1 spsk. kakao
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
200 g mørk chokolade
100 g mandler
Vand til pensling
Valsemøllen Økologiske Chiafrø

Sådan gør du

  1. Kom skårne rugkerner i en gryde med kogende vand. Kog dem op og lad dem koge i et par minutter. Sluk
    og lad dem trække i 30 minutter. Afdryp, hvis der er overskydende væske.
  2. Rør gæren ud i lunkent vand – ca. 37 grader.
  3. Rør rugmel og salt i gær og vand. Massen er klistret. Kom rugkerner i og rør kakao, salt og sukker i.
  4. Hak chokolade og mandler og rør begge dele i dejen.
  5. Læg bagepapir på en bageplade, sæt klatter af dej med en våd ske på pladen og drys dem med chiafrø.
  6. Lad dem hæve i 45-60 minutter.
  7. Bag rugsnacks’ne ved 180 grader, varmluft i ca. 20 minutter. Afkøl på en rist og nyd dem indenfor 1-2 dage.

Et godt tip: Hvis du vil, kan du undlade sukkeret. Rugsnacks’ne kan sagtens fungere uden.

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.