Rugsnacks med chokolade og mandler

Pep madpakken op med disse lækre rugsnacks med chokolade og mandler – med andre ord groft og sundt rugbrød med et sødt twist. Selvom de smager syndigt, er de proppet med fuldkorn.

Fuldkorn til maven behøver nemlig ikke at være hverken tungt, tørt eller kedeligt! Prøv at bage disse herlige rugsnacks med rugkerner, rugmel, mørk chokolade og knas fra hakkede mandler. Og så er de nemme at bage! Tag dem med i madpakken eller smid dem i tasken på vej til sport eller på tur i skoven.

Se opskrift
Rugsnack med chokolade og mandler

Køkkentid
30 min.

Ventetid
90 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugsnacks med chokolade og mandler: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12 stk.

100 g Valsemøllen Danske Skårne Rugkerner
20 g gær
3 dl lunkent vand
200 g Valsemøllen Dansk Rugmel
1 spsk. kakao
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
200 g mørk chokolade
100 g mandler
Vand til pensling
Valsemøllen Økologiske Chiafrø

Sådan gør du

  1. Kom skårne rugkerner i en gryde med kogende vand. Kog dem op og lad dem koge i et par minutter. Sluk
    og lad dem trække i 30 minutter. Afdryp, hvis der er overskydende væske.
  2. Rør gæren ud i lunkent vand – ca. 37 grader.
  3. Rør rugmel og salt i gær og vand. Massen er klistret. Kom rugkerner i og rør kakao, salt og sukker i.
  4. Hak chokolade og mandler og rør begge dele i dejen.
  5. Læg bagepapir på en bageplade, sæt klatter af dej med en våd ske på pladen og drys dem med chiafrø.
  6. Lad dem hæve i 45-60 minutter.
  7. Bag rugsnacks’ne ved 180 grader, varmluft i ca. 20 minutter. Afkøl på en rist og nyd dem indenfor 1-2 dage.

Et godt tip: Hvis du vil, kan du undlade sukkeret. Rugsnacks’ne kan sagtens fungere uden.

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.