Rugsnacks med chokolade og mandler

Pep madpakken op med disse lækre rugsnacks med chokolade og mandler – med andre ord groft og sundt rugbrød med et sødt twist. Selvom de smager syndigt, er de proppet med fuldkorn.

Fuldkorn til maven behøver nemlig ikke at være hverken tungt, tørt eller kedeligt! Prøv at bage disse herlige rugsnacks med rugkerner, rugmel, mørk chokolade og knas fra hakkede mandler. Og så er de nemme at bage! Tag dem med i madpakken eller smid dem i tasken på vej til sport eller på tur i skoven.

Se opskrift
Rugsnack med chokolade og mandler

Køkkentid
30 min.

Ventetid
90 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugsnacks med chokolade og mandler: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12 stk.

100 g Valsemøllen Danske Skårne Rugkerner
20 g gær
3 dl lunkent vand
200 g Valsemøllen Dansk Rugmel
1 spsk. kakao
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
200 g mørk chokolade
100 g mandler
Vand til pensling
Valsemøllen Økologiske Chiafrø

Sådan gør du

  1. Kom skårne rugkerner i en gryde med kogende vand. Kog dem op og lad dem koge i et par minutter. Sluk
    og lad dem trække i 30 minutter. Afdryp, hvis der er overskydende væske.
  2. Rør gæren ud i lunkent vand – ca. 37 grader.
  3. Rør rugmel og salt i gær og vand. Massen er klistret. Kom rugkerner i og rør kakao, salt og sukker i.
  4. Hak chokolade og mandler og rør begge dele i dejen.
  5. Læg bagepapir på en bageplade, sæt klatter af dej med en våd ske på pladen og drys dem med chiafrø.
  6. Lad dem hæve i 45-60 minutter.
  7. Bag rugsnacks’ne ved 180 grader, varmluft i ca. 20 minutter. Afkøl på en rist og nyd dem indenfor 1-2 dage.

Et godt tip: Hvis du vil, kan du undlade sukkeret. Rugsnacks’ne kan sagtens fungere uden.

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.