Proteinrig snack med hummus og grønt

Hvis du mangler en proteinrig snack, synes vi, at du skal prøve proteinbrødstænger med hjemmerørt hummus og grøntsager. Lavet på vores Proteingrødboller.

Har du bagt for mange proteingrødboller, kan du lave en perfekt proteinrig snack. Skær dem til stænger, rist dem og dyp dem i en cremet hummus. Server med grøntsager for at få en mættende, lækker og sund snack.

Se opskrift
proteinrig snack

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 boller

Proteinboller

4 dl. vand, koldere en lunkent
10 g gær
1 pk Valsemøllen Proteinboller

Hummus

1 ps. Valsemøllen Green Life økologisk Hummus
½ dl olie
2 dl koldt vand

I øvrigt 

varieret grønsager som gulerødder, agurk, peberfrugt

Sådan gør du

Proteinboller

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt brødblandingen.
  2. Ælt dejen i 2-3 min med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed
  3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  4. Form bollerne med to skeer og placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys fx Valsemøllen økologiske chiafrø på toppen.
  5. Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn 240°C (varmluft 225°C ) i 18-20 min.

Stænger

  1. Skær bollerne ud i stænger og rist dem på en brødrister til de er let gyldne, eller bag brødstavene på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 200°C i 8-10 minutter, til de er sprøde og lækre.
  2. Skær grøntsager ud i stænger.

Hummus 

  1. Hæl hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie
  2. Rør det hele sammen med en ske.
  3. Tilsæt mere vand til du opnår den ønskede konsistens.

Nu har du en skøn, proteinrig snack til den lille sult!

Tip: Vil du bage straks og springe koldhævningen over? Så skal du i stedet anvende 20 g gær og lunkent vand. Du kan følge fremgangsmåden ovenfor, dog skal du ælte dejen i mindst 10 min., for at sikre alt vandet bliver optaget af det høje fuldkornsindhold, og dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.