Proteinrig snack med hummus og grønt

Hvis du mangler en proteinrig snack, synes vi, at du skal prøve proteinbrødstænger med hjemmerørt hummus og grøntsager. Lavet på vores Proteingrødboller.

Har du bagt for mange proteingrødboller, kan du lave en perfekt proteinrig snack. Skær dem til stænger, rist dem og dyp dem i en cremet hummus. Server med grøntsager for at få en mættende, lækker og sund snack.

Se opskrift
proteinrig snack

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 boller

Proteinboller

4 dl. vand, koldere en lunkent
10 g gær
1 pk Valsemøllen Proteinboller

Hummus

1 ps. Valsemøllen Green Life økologisk Hummus
½ dl olie
2 dl koldt vand

I øvrigt 

varieret grønsager som gulerødder, agurk, peberfrugt

Sådan gør du

Proteinboller

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt brødblandingen.
  2. Ælt dejen i 2-3 min med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed
  3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  4. Form bollerne med to skeer og placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys fx Valsemøllen økologiske chiafrø på toppen.
  5. Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn 240°C (varmluft 225°C ) i 18-20 min.

Stænger

  1. Skær bollerne ud i stænger og rist dem på en brødrister til de er let gyldne, eller bag brødstavene på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 200°C i 8-10 minutter, til de er sprøde og lækre.
  2. Skær grøntsager ud i stænger.

Hummus 

  1. Hæl hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie
  2. Rør det hele sammen med en ske.
  3. Tilsæt mere vand til du opnår den ønskede konsistens.

Nu har du en skøn, proteinrig snack til den lille sult!

Tip: Vil du bage straks og springe koldhævningen over? Så skal du i stedet anvende 20 g gær og lunkent vand. Du kan følge fremgangsmåden ovenfor, dog skal du ælte dejen i mindst 10 min., for at sikre alt vandet bliver optaget af det høje fuldkornsindhold, og dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.