Rugtrekanter med chokolade og tranebær

Bag lækre og mættende rugtrekanter med chokolade og tranebær. De er perfekte til dine og børnenes madpakker og er samtidig nemme at bage. Rugtrekanterne er en perfekt snack, som giver en god mæthed i madpakken.

Rugtrekanterne er fyldt med rug, frø og kerner. Derudover har vi har tilsat chokolade og tranebær, som gør dem søde, og som er lige til at spise.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

Se opskrift
Rugtrekanter med chokolade og tranebær

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugtrekanter med chokolade og tranebær: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Sådan gør du

 

  1. Rør skårne rugkerner, solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø sammen i en stor skål. Kom kogende vand over, og lad det stå 1 time, så kernerne suger væsken til sig.
  2. Opløs herefter gær i en skål med 1 dl lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og de udblødte kerner. Rør alting godt sammen, og tilsæt rugmel. Rør igen.
  3. Hak chokoladen groft, og rør det i skålen sammen med tranebær til alt er godt fordelt, og massen er homogen. Hæld nu dejen i en bradepande på 30 x 20 cm beklædt med bagepapir. Drys med finthakkede hasselnødder på toppen. Skær dejen i trekantforme, og lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur med et klæde over.
  4. Forvarm ovnen til 180°C varmluft. Bag trekanterne i 45 minutter, til de er gyldne. Del trekanterne fra hinanden, når de er afkølet – måske med lidt hjælp fra en kniv.

Et godt tip: Spar tid med vores rugbrødsblanding Valsemøllen Kernerugbrød. Følg fremgangsmåden på posen, og tilsæt fyld, top med hasselnødder og følg resten af bageprocessen i opskriften.