Gulerodsknækbrød

Bag fantastiske hjemmelavet knækbrød med gulerødder, kan nydes som de er.

Bag fantastiske hjemmelavet knækbrød med gulerødder. Knækbrød er en populær og sund snack, der er nem at lave derhjemme. Det er kendt for sin knasende konsistens og alsidighed, da det kan serveres med et væld af pålæg eller bare nydes alene. Her er en grundlæggende opskrift på hjemmelavet knækbrød:

Find mange flere opskrifter på knækbrød her.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

24 stk.

1 dl gulerod
1 dl cheddar-ost
1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
2 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
4½ dl Valsemøllen Fuldkorn Speltmel
2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 spsk. honning
1 dl ylette
1 dl vand

 

Sådan gør du

  1. Riv gulerod og ost.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen.
  3. Tilsæt ylette, vand, ost, gulerod og honning.
  4. Ælt dejen i ca. 5 min.
  5. Del dejen i 2 stykker.
  6. Form hvert stykke til en firkant.
  7. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse.
  8. Løft bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.
  9. Træk det øverste stykke bagepapir forsigtigt af.
  10. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse med et pizzahjul eller en kniv.
  11. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 20 minutter, eller til knækbrødene er gyldne.
  12. Køl knækbrødene af på en rist.