Gulerødsknækbrød

Bag fantastiske hjemmelavet knækbrød med gulerødder, kan nydes som de er.

Se opskrift

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 24 stk.
  • 1 dl gulerod
  • 1 dl cheddar-ost
  • 1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
  • 2 dl Valsemøllen Hvedemel
  • 4½ dl Valsemøllen Speltmel
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. honning
  • 1 dl ylette
  • 1 dl vand

 

SÅDAN GØR DU

  1. Riv gulerod og ost.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen.
  3. Tilsæt ylette, vand, ost, gulerod og honning.
  4. Ælt dejen i ca. 5 min.
  5. Del dejen i 2 stykker.
  6. Form hvert stykke til en firkant.
  7. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse.
  8. Løft bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.
  9. Træk det øverste stykke bagepapir forsigtigt af.
  10. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse med et pizzahjul eller en kniv.
  11. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 20 minutter, eller til knækbrødene er gyldne.
  12. Køl knækbrødene af på en rist.