Skyrboller

Bag lækre og nemme skyrboller med Valsemøllen ØKO Havregryn. En skyrbolle kan serveres hele dagen og indeholder mere protein og mindre kulhydrater end en almindelige klassisk grovbolle.

Skyrbollerne er nemme og hurtige at lave. Det eneste du skal gøre er at røre ingredienserne sammen, vente 10 minutter så havregrynene kan suge væden til sig, og så kan du begynde at forme og bage bollerne. De få ingredienser du skal bruge er havregryn, skyr, bagepulver, salt og æg.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

Se opskrift
Skyrboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Skyrboller: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Sådan gør du

 

  1. Tænd ovnen på 200°C, varmluft.
  2. Kom havregryn, bagepulver og salt i en skål og rør det let sammen.
  3. Tilsæt æg og skyr, og rør det hele sammen til en homogen konsistens. Lad dejen hvile i 10 minutter.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir. Form dejen med et par våde skeer, og kom dem på bagepladen. Bollerne skal være klistrede, og du kan lige bruge dine hænder (våde) til at forme dem lidt.
  5. Drys lidt havregryn på toppen, og bag bollerne i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne.
  6. Lad bollerne køle helt af på en rist, inden de skæres over.
  7. Opbevar bollerne i en pose eller lufttæt beholder på køl.

Et godt tip: Brug for flere opskrifter på lækre boller? Find et større udvalg af opskrifter på boller her.