Rugboller

Opskriften på rugboller er til dig, der elsker fuldkorn, hjemmebag og rugbrød, men som ikke har surdejen klar. Rugbollerne er lækre og nemme med masser af smag.

Vores rugboller lavet helt uden surdej og koldhævning. Derimod er de lavet med masser af kærlighed og god smag. Maria Vestergaard har været i køkkenet og udviklet de lækreste rugboller. Perfekt til madpakken, en frokostsandwich eller som tilbehør til aftensmaden. Se også filmen, hvor Maria viser hvordan du laver rugbollerne.

Se opskrift
rugboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Lun kærnemælken (ca. 30°C.) og opløs gæren heri. Tilsæt salt og mørk sirup og rør godt rundt.
  2. Kom hvedemelet i og rør dejen til en ensformig grød, og rør  herefter rugkernerne i.
  3. Tilsæt rugmelet lidt ad gangen og ælt dejen igennem. Dejen skal være klistret og ikke tør
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 6o minutter.
  5. Form rugbollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Pensl bollerne med kærnemælk og drys med græskarkerner.
  7. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
  8. Bag dem i en forvarmet ovn 190°C varmluft, i ca. 15 minutter.

Et godt tip: Normalt skal rugkerner koges ellers sættes i blød inden du kan bage med dem. I opskriften bruger vi Valsemøllen Økologiske Rugkerner klar til brug, som du kan bruge lige med det samme. Det får processen til at gå lidt hurtigere. Har du ikke kerner der er klar til brug, er det vigtigt, at du husker at bløde dem op først.