Rugboller

Opskriften på rugboller er til dig, der elsker fuldkorn, hjemmebag og rugbrød, men som ikke har surdejen klar. Rugbollerne er lækre og nemme med masser af smag.

Vores rugboller lavet helt uden surdej og koldhævning. Derimod er de lavet med masser af kærlighed og god smag. Maria Vestergaard har været i køkkenet og udviklet de lækreste rugboller. Perfekt til madpakken, en frokostsandwich eller som tilbehør til aftensmaden. Se også filmen, hvor Maria viser hvordan du laver rugbollerne.

Se opskrift
rugboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugboller: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Sådan gør du

  1. Lun kærnemælken (ca. 30°C.) og opløs gæren heri. Tilsæt salt og mørk sirup og rør godt rundt.
  2. Kom hvedemelet i og rør dejen til en ensformig grød, og rør  herefter rugkernerne i.
  3. Tilsæt rugmelet lidt ad gangen og ælt dejen igennem. Dejen skal være klistret og ikke tør
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 6o minutter.
  5. Form rugbollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Pensl bollerne med kærnemælk og drys med græskarkerner.
  7. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
  8. Bag dem i en forvarmet ovn 190°C varmluft, i ca. 15 minutter.

Et godt tip: Normalt skal rugkerner koges ellers sættes i blød inden du kan bage med dem. I opskriften bruger vi Valsemøllen Økologiske Rugkerner klar til brug, som du kan bruge lige med det samme. Det får processen til at gå lidt hurtigere. Har du ikke kerner der er klar til brug, er det vigtigt, at du husker at bløde dem op først.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.