Rugboller

Opskriften på rugboller er til dig, der elsker fuldkorn, hjemmebag og rugbrød, men som ikke har surdejen klar. Rugbollerne er lækre og nemme med masser af smag.

Vores rugboller lavet helt uden surdej og koldhævning. Derimod er de lavet med masser af kærlighed og god smag. Maria Vestergaard har været i køkkenet og udviklet de lækreste rugboller. Perfekt til madpakken, en frokostsandwich eller som tilbehør til aftensmaden. Se også filmen, hvor Maria viser hvordan du laver rugbollerne.

Se opskrift
rugboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Lun kærnemælken (ca. 30°C.) og opløs gæren heri. Tilsæt salt og mørk sirup og rør godt rundt.
  2. Kom hvedemelet i og rør dejen til en ensformig grød, og rør  herefter rugkernerne i.
  3. Tilsæt rugmelet lidt ad gangen og ælt dejen igennem. Dejen skal være klistret og ikke tør
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 6o minutter.
  5. Form rugbollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Pensl bollerne med kærnemælk og drys med græskarkerner.
  7. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
  8. Bag dem i en forvarmet ovn 190°C varmluft, i ca. 15 minutter.

Et godt tip: Normalt skal rugkerner koges ellers sættes i blød inden du kan bage med dem. I opskriften bruger vi Valsemøllen Økologiske Rugkerner klar til brug, som du kan bruge lige med det samme. Det får processen til at gå lidt hurtigere. Har du ikke kerner der er klar til brug, er det vigtigt, at du husker at bløde dem op først.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.