Rugboller

Lækre og nemme rugboller med masser af smag. Perfekt til madpakken eller en frokost sandwich.

Rugboller lavet helt uden surdej og koldhævning. Derimod er de lavet med massere af kærlighed og god smag. Maria Vestergaard har været i køkkenet og udviklet de lækreste rugboller. Se også filmen, hvor Maria viser hvordan du laver rugbollerne.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12 rugboller

25 g gær
4,5 dl kærnemælk
1 tsk. salt
1 tsk. mørk sirup (sukker eller honning)
200 g Valsemøllen hvedemel
50 g Valsemøllen økologiske klar til brug rugkerner
350 – 400 g Valsemøllen groft rugmel
Kærnemælk til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Lun kærnemælken (ca. 30°C.) og opløs gæren heri. Tilsæt salt og mørk sirup og rør godt rundt.
  2. Kom hvedemelet i og rør dejen til en ensformig grød, og rør  herefter rugkernerne (klar til brug) i.
  3. Tilsæt rugmelet lidt ad gangen og ælt dejen igennem. Dejen skal være klistret og ikke tør
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 6o minutter.
  5. Form rugbollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Pensl bollerne med kærnemælk og drys med græskarkerner.
  7. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
  8. Bag dem i en forvarmet ovn 190°C varmluft, i ca. 15 minutter.

Opskriften er udviklet af  Madblogger Maria Vestergaard. Få mere inspiration på hendes blog mariavestergaard.dk

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.