Rugboller

Opskriften på rugboller er til dig, der elsker fuldkorn, hjemmebag og rugbrød, men som ikke har surdejen klar. Rugbollerne er lækre og nemme med masser af smag.

Vores rugboller lavet helt uden surdej og koldhævning. Derimod er de lavet med masser af kærlighed og god smag. Maria Vestergaard har været i køkkenet og udviklet de lækreste rugboller. Perfekt til madpakken, en frokostsandwich eller som tilbehør til aftensmaden. Se også filmen, hvor Maria viser hvordan du laver rugbollerne.

Se opskrift
rugboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Lun kærnemælken (ca. 30°C.) og opløs gæren heri. Tilsæt salt og mørk sirup og rør godt rundt.
  2. Kom hvedemelet i og rør dejen til en ensformig grød, og rør  herefter rugkernerne i.
  3. Tilsæt rugmelet lidt ad gangen og ælt dejen igennem. Dejen skal være klistret og ikke tør
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 6o minutter.
  5. Form rugbollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Pensl bollerne med kærnemælk og drys med græskarkerner.
  7. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
  8. Bag dem i en forvarmet ovn 190°C varmluft, i ca. 15 minutter.

Et godt tip: Normalt skal rugkerner koges ellers sættes i blød inden du kan bage med dem. I opskriften bruger vi Valsemøllen Økologiske Rugkerner klar til brug, som du kan bruge lige med det samme. Det får processen til at gå lidt hurtigere. Har du ikke kerner der er klar til brug, er det vigtigt, at du husker at bløde dem op først.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.