Fuldkornspandekager med rugkerner og hindbær

Prøv dette sundere alternativ til de traditionelle pandekager, hvor hvedemel er udskiftet med fuldkorn.

Prøv dette sundere alternativ til de traditionelle pandekager, hvor hvedemel er udskiftet med fuldkorn. De lækre fuldkornspandekager smager skønt og sødt!

Pandekager er altid et hit. Her får du opskriften på nogle skønne fuldkornspandekager med et strejf af kardemomme og kanel. Pandekagerne er nemme at lave og kan serveres med bær, honning og forskellige slags nødder eller mandler. De er super gode altid at have som en snack. Så lav en stor portion, så har du altid til den lille sult eller til det søde indslag til madpakken.

Se flere pandekageopskrifter

Se opskrift
fuldkornspandekager

Køkkentid
15 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornspandekager med rugkerner og hindbær: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

2 personer

2 bananer
1 dl økologiske finvalsede havregryn
1 dl Valsemøllen økologiske rugkerner
4 spsk. fraiche maks. 9 %
4 æg
½ tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
1 knsp. salt
125 g hindbær
10 g smør

Andet
2 spsk. honning, flydende
30 g mandler

Pynt
Evt. stedmoderblomster

Sådan gør du

  1. Mos bananerne med havregryn og rugkerner.
  2. Kom fraiche, æg, kanel, kardemomme og salt i og rør til en grødagtig dej.
  3. Vend de fleste af hindbærrene i.
  4. Gem nogle stykker til pynt.
  5. Smelt smør på en pande og kom hele dejen på, så den går næsten ud til kanterne.
  6. Lad den stå ved mellem til lav varme i 6-8 minutter til den er brunet.
  7. Vend den forsigtigt og steg den færdig i et par minutter.
  8. Hak mandlerne groft og del pyntehindbærrene.
  9. Servér pandekagen med honning, mandler og hindbær på toppen.
  10. Pynt eventuelt med spiselige blomster.

Udviklet af Suzy Lena Wengel, kostvejleder, foredragsholder, VaneCoach og medejer af Center for Vægttab på Fyn. Læs mere om SENSE.