Fuldkornspandekager med rugkerner og hindbær

Prøv dette sundere alternativ til de traditionelle pandekager, hvor hvedemel er udskiftet med fuldkorn.

Pandekager er altid et hit. Her får du opskriften på nogle skønne fuldkornspandekager med et strejf af kardemomme og kanel. Pandekagerne er nemme at lave og kan serveres med bær, honning og forskellige slags nødder eller mandler. De er super gode altid at have som en snack. Så lav en stor portion, så har du altid til den lille sult eller til det søde indslag til madpakken.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornspandekager med rugkerner og hindbær: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 2 personer

2 bananer
1 dl økologiske finvalsede havregryn
1 dl Valsemøllen økologiske rugkerner
4 spsk. fraiche maks. 9 %
4 æg
½ tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
1 knsp. salt
125 g hindbær
10 g smør

Andet
2 spsk. honning, flydende
30 g mandler

Pynt
Evt. stedmoderblomster

Fremgangsmåde

  1. Mos bananerne med havregryn og rugkerner.
  2. Kom fraiche, æg, kanel, kardemomme og salt i og rør til en grødagtig dej.
  3. Vend de fleste af hindbærrene i.
  4. Gem nogle stykker til pynt.
  5. Smelt smør på en pande og kom hele dejen på, så den går næsten ud til kanterne.
  6. Lad den stå ved mellem til lav varme i 6-8 minutter til den er brunet.
  7. Vend den forsigtigt og steg den færdig i et par minutter.
  8. Hak mandlerne groft og del pyntehindbærrene.
  9. Servér pandekagen med honning, mandler og hindbær på toppen.
  10. Pynt eventuelt med spiselige blomster.

Udviklet af Suzy Lena Wengel, kostvejleder, foredragsholder, VaneCoach og medejer af Center for Vægttab på Fyn. Læs mere om SENSE.

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.