Stenalderbrød

Stenalderbrød behøver hverken mel, æltning eller hævning. Til gengæld er det fyldt med masser af lækre frø, kerner og nødder, der mætter og giver brødet en konsistens der minder om rugbrød.

Vores stenalderbrød er nemt at bage, og så er det fyldt med masser af kerner, frø og nødder og helt uden gluten. Hvad end du følger stenalderdiæt eller ej, smager brødet skønt med pålæg eller bare som det er. Stenalderbrødet er nemmere at bage end meget andet glutenfrit brød, så det er bare at gå i gang. Du kan også sagtens spise brødet som tilbehør til aftensmaden, eller spise en skive som snack efter træningen. Er der brød til overs, kan det også sagtens fryses. Så er der altid lækkert stenalderbrød klar.

Se opskrift
Stenalderbrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Stenalderbrød: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 brød

100 g Valsemøllen Økologiske Hørfrø

100 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner

100 g Valsemøllen Økologiske Sesamfrø

100 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner

100 g mandler

100 g hasselnødder

5 æg

1 dl raps olie

2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne i en skål.
  2. Kom massen i en smurt rugbrødsform.
  3. Bag brødet 1 time ved 160 °C (forvarmet ovn).
  4. Vent med at skære stenalderbrødet ud til det er kølet af.

Et godt tip: Stenalderbrødet er uden gluten og mætter godt. Leder du efter andre gode alternativer til et groft, glutenfrit brød, har vi lavet et chiagrovbrød ala rugbrød. Ellers kan du prøve vores glutenfri proteinboller, der minder om en sund udgave af bananmuffins. Ellers kan su blive inspireret i vores glutenfri bageunivers, hvor der er masser af glutenfri opskrifter.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.