Stenalderbrød

Stenalderbrød behøver hverken mel, æltning eller hævning. Til gengæld er det fyldt med masser af lækre frø, kerner og nødder, der mætter og giver brødet en konsistens der minder om rugbrød.

Vores stenalderbrød er nemt at bage, og så er det fyldt med masser af kerner, frø og nødder og helt uden gluten. Hvad end du følger stenalderdiæt eller ej, smager brødet skønt med pålæg eller bare som det er. Stenalderbrødet er nemmere at bage end meget andet glutenfrit brød, så det er bare at gå i gang. Du kan også sagtens spise brødet som tilbehør til aftensmaden, eller spise en skive som snack efter træningen. Er der brød til overs, kan det også sagtens fryses. Så er der altid lækkert stenalderbrød klar.

Se opskrift
Stenalderbrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Stenalderbrød: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

1 brød

100 g Valsemøllen Økologiske Hørfrø

100 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner

100 g Valsemøllen Økologiske Sesamfrø

100 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner

100 g mandler

100 g hasselnødder

5 æg

1 dl raps olie

2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne i en skål.
  2. Kom massen i en smurt rugbrødsform.
  3. Bag brødet 1 time ved 160 °C (forvarmet ovn).
  4. Vent med at skære stenalderbrødet ud til det er kølet af.

Et godt tip: Stenalderbrødet er uden gluten og mætter godt. Leder du efter andre gode alternativer til et groft, glutenfrit brød, har vi lavet et chiagrovbrød ala rugbrød. Ellers kan du prøve vores glutenfri proteinboller, der minder om en sund udgave af bananmuffins. Ellers kan su blive inspireret i vores glutenfri bageunivers, hvor der er masser af glutenfri opskrifter.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.