Stenalderbrød

Stenalderbrød behøver hverken mel, æltning eller hævning. Til gengæld er det fyldt med masser af lækre frø, kerner og nødder, der mætter og giver brødet en konsistens der minder om rugbrød.

Vores stenalderbrød er nemt at bage, og så er det fyldt med masser af kerner, frø og nødder og helt uden gluten. Hvad end du følger stenalderdiæt eller ej, smager brødet skønt med pålæg eller bare som det er. Stenalderbrødet er nemmere at bage end meget andet glutenfrit brød, så det er bare at gå i gang. Du kan også sagtens spise brødet som tilbehør til aftensmaden, eller spise en skive som snack efter træningen. Er der brød til overs, kan det også sagtens fryses. Så er der altid lækkert stenalderbrød klar.

Se opskrift
Stenalderbrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Stenalderbrød: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

1 brød

100 g Valsemøllen Økologiske Hørfrø

100 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner

100 g Valsemøllen Økologiske Sesamfrø

100 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner

100 g mandler

100 g hasselnødder

5 æg

1 dl raps olie

2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne i en skål.
  2. Kom massen i en smurt rugbrødsform.
  3. Bag brødet 1 time ved 160 °C (forvarmet ovn).
  4. Vent med at skære stenalderbrødet ud til det er kølet af.

Et godt tip: Stenalderbrødet er uden gluten og mætter godt. Leder du efter andre gode alternativer til et groft, glutenfrit brød, har vi lavet et chiagrovbrød ala rugbrød. Ellers kan du prøve vores glutenfri proteinboller, der minder om en sund udgave af bananmuffins. Ellers kan su blive inspireret i vores glutenfri bageunivers, hvor der er masser af glutenfri opskrifter.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.