Stenalderbrød

Stenalderbrød behøver hverken mel, æltning eller hævning. Til gengæld er det fyldt med masser af lækre frø, kerner og nødder, der mætter og giver brødet en konsistens der minder om rugbrød.

Vores stenalderbrød er nemt at bage, og så er det fyldt med masser af kerner, frø og nødder og helt uden gluten. Hvad end du følger stenalderdiæt eller ej, smager brødet skønt med pålæg eller bare som det er. Stenalderbrødet er nemmere at bage end meget andet glutenfrit brød, så det er bare at gå i gang. Du kan også sagtens spise brødet som tilbehør til aftensmaden, eller spise en skive som snack efter træningen. Er der brød til overs, kan det også sagtens fryses. Så er der altid lækkert stenalderbrød klar.

Se opskrift
Stenalderbrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Stenalderbrød: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

1 brød

100 g Valsemøllen Økologiske Hørfrø

100 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner

100 g Valsemøllen Økologiske Sesamfrø

100 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner

100 g mandler

100 g hasselnødder

5 æg

1 dl raps olie

2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne i en skål.
  2. Kom massen i en smurt rugbrødsform.
  3. Bag brødet 1 time ved 160 °C (forvarmet ovn).
  4. Vent med at skære stenalderbrødet ud til det er kølet af.

Et godt tip: Stenalderbrødet er uden gluten og mætter godt. Leder du efter andre gode alternativer til et groft, glutenfrit brød, har vi lavet et chiagrovbrød ala rugbrød. Ellers kan du prøve vores glutenfri proteinboller, der minder om en sund udgave af bananmuffins. Ellers kan su blive inspireret i vores glutenfri bageunivers, hvor der er masser af glutenfri opskrifter.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.