Chiagrovbrød ala Rugbrød – Glutenfri

Dette Glutenfri grovbrød med chiafrø er spækket med frø og kerner og har en smag og struktur der nærmer sig rugbrød.

Anja Isabell Pedersen har selv en datter med cøliaki, og derfor har hun stor erfaring med at lave glutenfri opskrifter. Dette lækre chiagrovbrød er hendes version af rugbrød og er lavet på en masse frø og kerner.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
8 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chiagrovbrød ala Rugbrød – Glutenfri: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

1 brød

2 dl. Valsemøllen Økologiske Frø & kerner (fx en blanding af sesamfrø, hørfrø og solsikkekerner)
½ dl. Valsemøllen Økologisk Qunioa
3 dl. Kogende vand
3 dl. Kold vand
20 g gær
50 g chiafrø + noget til at drysse i bunden af formen og ovenpå brødet
2 spsk. Mørk sirup
2 spsk. Raps olie
1 spsk. Salt
1 spsk. glutenfri kulør (hvis du ønsker det mørkt)
100 g fuldkorns rismel
250 g Valsemøllen Grov Melmix (GRØN)

Sådan gør du

  1. Frø og kerner overhældes med 3 dl. kogende vand. Lad det trække en time.
  2. Opløs gæren i 3 dl. kold vand, og tilsæt derefter frø/kerneblandingen.
  3. Tilsæt chiafrø, sirup, olie, salt og fuldkorns rismel, og bland det godt sammen.
  4. Tilsæt herefter Grøn Valsemøllen lidt efter lidt. Ælt i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  5. Spray en rugbrødsform med olie, og drys med chiafrø i bunden – kom derefter dejen i formen.
  6. Giv dejen en ensartet overflade, og drys derefter med chiafrø.
  7. Lad dejen hæve i formen i mindst 6 timer.
  8. Bages ved 170°C i ca. 40 minutter.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.