Chiagrovbrød ala Rugbrød – Glutenfri

Dette Glutenfri grovbrød med chiafrø er spækket med frø og kerner og har en smag og struktur der nærmer sig rugbrød.

Anja Isabell Pedersen har selv en datter med cøliaki, og derfor har hun stor erfaring med at lave glutenfri opskrifter. Dette lækre chiagrovbrød er hendes version af rugbrød og er lavet på en masse frø og kerner.

Se opskrift
rugbrød

Køkkentid
30

Ventetid
8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

2 dl. Valsemøllen Økologiske Frø & kerner (fx en blanding af sesamfrø, hørfrø og solsikkekerner)
½ dl. Valsemøllen Økologisk Qunioa
3 dl. Kogende vand

3 dl. Kold vand
20 g gær
50 g chiafrø + noget til at drysse i bunden af formen og ovenpå brødet
2 spsk. Mørk sirup
2 spsk. Raps olie
1 spsk. Salt
1 spsk. glutenfri kulør (hvis du ønsker det mørkt)
100 g fuldkorns rismel
250 g Valsemøllen Grov Melmix (GRØN)

Fremgangsmåde:

1. Frø og kerner overhældes med 3 dl. kogende vand. Lad det trække en time.
2. Opløs gæren i 3 dl. kold vand. Tilsæt derefter frø/kerneblandingen.
3. Tilsæt chiafrø, sirup, olie, salt og fuldkorns rismel og bland det godt.
4. Tilsæt herefter Grøn Valsemøllen lidt efter lidt. Ælt i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
5. Spray en rugbrødsform med olie og drys med chiafrø i bunden – kom derefter dejen i formen.
6. Giv dejen en ensartet overflade og drys derefter med chiafrø.
7. lad dejen hæve i formen i mindst 6 timer.
8. Bages ved 170 grader i ca. 40 minutter.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.