Chiagrovbrød ala Rugbrød – Glutenfri

Dette Glutenfri grovbrød med chiafrø er spækket med frø og kerner og har en smag og struktur der nærmer sig rugbrød.

Anja Isabell Pedersen har selv en datter med cøliaki, og derfor har hun stor erfaring med at lave glutenfri opskrifter. Dette lækre chiagrovbrød er hendes version af rugbrød og er lavet på en masse frø og kerner.

Se opskrift
rugbrød

Køkkentid
30

Ventetid
8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chiagrovbrød ala Rugbrød – Glutenfri: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

1 brød

2 dl. Valsemøllen Økologiske Frø & kerner (fx en blanding af sesamfrø, hørfrø og solsikkekerner)
½ dl. Valsemøllen Økologisk Qunioa
3 dl. Kogende vand

3 dl. Kold vand
20 g gær
50 g chiafrø + noget til at drysse i bunden af formen og ovenpå brødet
2 spsk. Mørk sirup
2 spsk. Raps olie
1 spsk. Salt
1 spsk. glutenfri kulør (hvis du ønsker det mørkt)
100 g fuldkorns rismel
250 g Valsemøllen Grov Melmix (GRØN)

Sådan gør du

1. Frø og kerner overhældes med 3 dl. kogende vand. Lad det trække en time.
2. Opløs gæren i 3 dl. kold vand. Tilsæt derefter frø/kerneblandingen.
3. Tilsæt chiafrø, sirup, olie, salt og fuldkorns rismel og bland det godt.
4. Tilsæt herefter Grøn Valsemøllen lidt efter lidt. Ælt i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
5. Spray en rugbrødsform med olie og drys med chiafrø i bunden – kom derefter dejen i formen.
6. Giv dejen en ensartet overflade og drys derefter med chiafrø.
7. lad dejen hæve i formen i mindst 6 timer.
8. Bages ved 170°C i ca. 40 minutter.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.