Rugsnacks – Valsemøllen brødblanding

Rugsnacks er den perfekte snack, da den ikke bare smager godt men også mætter. Giv dine unger den med på madpakke eller ta' dem med til sommerens mange udflugter.

Rugsnacks er en virkelig nem snack at lave. Bagt på Valsemøllen Kernerugbrød og tilsat mørk chokolade. Du kan også tilsætte tørret frugt eller nødder, det er kun fantasien der sætter grænser.

Se opskrift

Køkkentid
25 minutter

Ventetid
1 time 25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 20 rugsnacks
1 ps. Valsemøllen Kernerugbrød
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g), svarer til 25 g frisk gær
7½ dl vand, lidt varmere end lunkent (35°C)
100 g hakket mørk chokolade
70 g hakket nødder

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med en håndmixer på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Tilsæt resten af ingredienser til dejen og rør det sammen.
  4. Form 20 små boller med en fugtig ske, sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad den hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  5. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 25-30 minutter.