Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 014 / Få succes med glutenfrit bagværk

At bage glutenfrit kan være en udfordring, selv for erfarne bagere, da der er stor forskel på almindeligt mel og glutenfrie produkter.


For at lykkes med glutenfri bagning, er det vigtigt at vide, at glutenfrit mel og melblandinger har helt andre bageegenskaber end almindeligt mel. Bland andet pakker det sig lettere sammen, så det er altid bedre at afveje mængden af mel nøjagtigt, fremfor at bruge decilitermål netop for at sikre, at du får det helt rette blandingsforhold.

En anden væsentlig forskel er dejens konsistens. En dej af glutenfrit mel kan, afhængig af opskriften, være løsere end almindelig brøddej. Det indebærer, at man sjældent bruger hænderne, når man bearbejder og bager glutenfri dej, men i stedet bagemaskine, røremaskine eller håndmikser.

Der er dog undtagelser, fx når du bager glutenfrie boller. Her er det vigtigt, at du ikke forsøger at strække og tvinge dejen, men derimod varsomt former den med hænderne. Det er desuden vigtigt hele tiden at bevare dejens fugtighed for at undgå, at bollerne bliver tørre. Et godt tip er at bruge Psyllium, der binder væsken i dejen og gør den formbar og dermed lettere at bearbejde.

Se hvordan du bager glutenfrie boller

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.