Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 013 / Få succes med glutenfrit bagværk

At bage glutenfrit kan være en udfordring, selv for erfarne bagere, da der er stor forskel på almindeligt mel og glutenfrie produkter.


For at lykkes med glutenfri bagning, er det vigtigt at vide, at glutenfrit mel og melblandinger har helt andre bageegenskaber end almindeligt mel. Bland andet pakker det sig lettere sammen, så det er altid bedre at afveje mængden af mel nøjagtigt, fremfor at bruge decilitermål netop for at sikre, at du får det helt rette blandingsforhold.

En anden væsentlig forskel er dejens konsistens. En dej af glutenfrit mel kan, afhængig af opskriften, være løsere end almindelig brøddej. Det indebærer, at man sjældent bruger hænderne, når man bearbejder og bager glutenfri dej, men i stedet bagemaskine, røremaskine eller håndmikser.

Der er dog undtagelser, fx når du bager glutenfrie boller. Her er det vigtigt, at du ikke forsøger at strække og tvinge dejen, men derimod varsomt former den med hænderne. Det er desuden vigtigt hele tiden at bevare dejens fugtighed for at undgå, at bollerne bliver tørre. Et godt tip er at bruge Psyllium, der binder væsken i dejen og gør den formbar og dermed lettere at bearbejde.

Se hvordan du bager glutenfrie boller

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.