Sådan gør du
- Opløs gær og Valsemøllen Psyllium i vandet og lad det trække i ca. 10 min.
- Tilsæt de resterende ingredienser, men gem lidt melmix til at drysse på bordet.
- Ælt dejen grundigt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
- Lad dejen hvile i skålen i ca. 20 min., dækket med et viskestykke.
- Del dejen i 12 stykker på et meldrysset bord. Rul dem til pølser (ca. 2 cm tykke) og sæt enderne sammen så de bliver til ringe.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke i ca. 30 min.
- Kog en stor gryde med vand. Kog hver bagel i vandet i ca. 1 min. på hver side. Læg dem på pladen igen og drys evt. med sesamfrø.
- Bages midt i en forvarmet ovn ved 225ºC i ca. 20 min.
- Lad dem køle af på en rist.
Et godt tip: lav en større portion så du kan fryse dem ned så du altid har nogle klar til frokosten.