Glutenfri havrebolle med rosiner

Lækkert og sundt på samme tid! Giver ca. 8 boller

Se opskrift

Køkkentid
35 min

Ventetid
1 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 16 stykker

5,5 dl mælk
2 spsk. Psyllium
4 dl havregryn
50 g gær eller 17 g tørgær
2 dl rosiner
2 spsk. olie
3 tsk. salt
2 spsk. (ca. 40 g) mørk sirup
0,5 dl Valsemøllen økologiske græskarkerner
600 g Finax Glutenfri Melmix (ca. 10 dl, gem ca. 0,5 dl til at drysse på bordet)

Sådan gør du

  1. Bland Psyllium og mælk og lad det trække ca. 10 min.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  3. Lad dejen hvile i skålen i ca.10 min., dækket med et viskestykke.
  4. Strø melmix på bordet og del dejen i to dele.
  5. Rul hver del til en ca. 7 cm tyk pølse, tryk den flad og del den i 8 stykker med en kniv.
  6. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir, spray eller pensl dem med vand og drys dem med havregryn.
  7. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve i 45 min. Sæt ovnen på 225ºC.
  8. Spray eller pensl dem med vand igen og bag dem midt i ovnen i ca. 10-12 min.
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.